Συναντήθηκαν στη Ραμάλα Αναστασιάδης - Αμπάς

Τη λύση δύο κρατών στο Παλαιστινιακό, υποστήριξε ο πρόεδρος Αναστασιάδης από τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπου συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε σε δίκαιη και συνολική λύση του Παλαιστινιακού, στη βάση της αρμονικής συνύπαρξης Ισραήλ και Παλαιστίνης, ως δύο κρατών με αμοιβαία αναγνώριση.
Διαβεβαίωσε, ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει για το Παλαιστινιακό, θα συνεχίσει να υποστηρίζει χωριστή παρουσία του Μαχμούντ Αμπάς και του Βενιαμίν Νετανιάχου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ώστε να προβάλουν τις θέσεις τους για την ειρηνευτική διαδικασία στο Μεσανατολικό.
Αναφερόμενος στους  ιστορικούς δεσμούς Κύπρου- Παλαιστίνης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε ότι συνεχίζουν να ενισχύονται με τη σημερινή συνάντηση σε διμερές επίπεδο και συνεργασίας σε περιφερειακό επίπεδο.
Στη συνάντηση συζητήθηκε και το Κυπριακό, με τον πρόεδρο Αναστασιάδη να διαβεβαιώνει για τη δέσμευσή του να εργαστεί ακούραστα για διαρκή και βιώσιμη λύση που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες όλων των Κυπρίων.
Ευχαρίστησε, επίσης, τον Μαχμούντ Αμπάς για τη στάση αρχών της Παλαιστίνης στο Κυπριακό και τη στήριξη των προσπαθειών επίλυσης και τον κάλεσε να επισκεφθεί την Κύπρο.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς εξέφρασε την εκτίμηση του ιδίου και του Παλαιστινιακού λαού για την πρώτη επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στην Παλαιστίνη, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Αναφέρθηκε εκτενώς στο Μεσανατολικό και κατηγόρησε το Ισραήλ για άτεγκτη και σκληρή στάση και για έλλειψη πολιτικής βούλησης, που θα οδηγήσει σε δίκαιη και διαρκή ειρήνη και στην ανεξαρτησία του Παλαιστινιακού λαού.
Ο Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε τις Βρυξέλλες να κάνουν περισσότερα για λύση δύο κρατών, στη βάση των συνόρων του 1967 μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος Αναστασιάδης μετέφερε απάντηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου σε μήνυμα που του έστειλε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος.
Μετά το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών, μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών, υπεγράφησαν Μνημόνιο Συναντίληψης για Συνεργασία στον Τομέα της Ανάπτυξης και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων και Κοινή Διακήρυξη για την Εγκαθίδρυση Κυπρο-Παλαιστινιακής Διακυβερνητικής Επιτροπής.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:22

Τελευταιες Ειδησεις

26 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 26 Μαΐου 2024
22:00
Την έντονη αντίδραση της Κυπριακής ομοσπονδίας στίβου έφεραν οι τουρκικές προκλήσεις στο βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου
21:40
Βαφεάδης: Το υπουργείο θα συνεχίσει τις δράσεις του με στόχο τον περιορισμό των δυστυχημάτων
21:34
Εισαγγελέας Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου: Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να διαπράττει εγκλήματα πολέμου
21:31
Μπορέλ: Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους δεν αποτελεί δώρο στη Χαμάς» και δεν σημαίνει στήριξη της τρομοκρατίας
21:28
Πυρκαγιά στη Μουταγιάκκα - σε κινητοποίηση επίγεια και εναέρια μέσα
20:52
Συνεχίστηκαν σήμερα οι αστυνομικές επιχειρήσεις για εντοπισμό υπηκόων τρίτων χωρών
20:49
Διεθνή Σύνοδο για Ειρήνη στην Ουκρανία τον ερχόμενο  μήνα εξήγγειλε ο Ζελένσκι
20:41
Βερολίνο: Δεν υπάρχουν τραυματισμένοι ή συλληφθέντες Έλληνες
17:15
Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια πτήσης από τη Ντόχα προς το Δουβλίνο
16:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 26/05/24
16:29
Πρόεδρος: Η  Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια απελευθέρωσης
16:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.