ΠτΔ: Ευπρόσδεκτη η εμπλοκή των μελών του ΣΑ στην λύση του Κυπριακού

Η εμπλοκή όλων εκείνων των χωρών, και ιδιαίτερα των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, που μπορεί να συμβάλουν στην επίλυση του Κυπριακού είναι και ευπρόσδεκτη είναι και καλοδεχούμενη και αναγκαία είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής απονομής των δικοινοτικών βραβείων «Stelios Philanthropic Awards», στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  ερωτηθείς αν το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να πάρει ένα πιο ενεργό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού, ο Πρόεδρος είπε ότι «πιστεύω πως όλοι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν, διότι θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία που δίνεται να λυθεί το δεύτερο μακροβιότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Ηνωμένα Έθνη. Επομένως, η εμπλοκή όλων εκείνων των χωρών, και ιδιαίτερα των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, που μπορεί να συμβάλουν και ευπρόσδεκτη είναι και καλοδεχούμενη και αναγκαία».
Αναφερόμενος στην εκδήλωση είπε ότι «θεωρώ πως ανάλογες εκδηλώσεις δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, έτσι ώστε να επιτύχουμε επιτέλους από τα κάτω προς τα πάνω τη συνεργασία μεταξύ ιδιαίτερα των νέων των δύο κοινοτήτων, δημιουργώντας έτσι τις προοπτικές, μέσα από τη συνεργασία, των βασικών προϋποθέσεων αποκατάστασης και της μεταξύ μας εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.
Θα ήθελα  θερμότατα να συγχαρώ το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδιαίτερα τον φίλτατο Στέλιο για την πρωτοβουλία.
Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί πέραν των δύο εκατομμυρίων ευρώ και έχουν σημαντικά συμβάλει στη συνεργασία μεταξύ των νέων των δύο κοινοτήτων, νέων επιχειρηματιών ή και γενικότερα των τεχνών και μιας ποικιλίας θεμάτων.
Σήμερα θα τύχουν βράβευσης και ενίσχυσης για κοινές δράσεις 50 τόσα άτομα, αφού από φέτος το Ίδρυμα διαθέτει μισό εκ. ευρώ, μια πραγματικά μεγίστη συμβολή που δημιουργεί τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες συνδημιουργίας».

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:36

Τελευταιες Ειδησεις

24 Φεβρουαρίου
Στήριξη στην Ουκρανία από τους Τζι-7/ Θα πληρώσει η Μόσχα για την εισβολή στο Κίεβο
22:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Ογκώδεις διαδηλώσεις στο Ισραήλ με αίτημα εκλογές και απελευθέρωση ομήρων
21:43
Δένδιας: «Απειλή η επιβολή της θέλησης ισχυρών κρατών σε γειτονικά τους κράτη»
21:30
Συνεδριάζει το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ -Πιθανή πρόοδος για εκεχειρία
21:21
Διαδηλώσεις κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σε ευρωπαϊκές πόλεις
20:28
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας Ουκρανών και ρωσόφωνων -Φώναξαν "Όχι στον πουτινισμό"
19:07
Πρ. Κομισιόν: Η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί
18:35
Σταθερή αλληλεγγύη στην Ουκρανία εκφράζει η Κυπριακή Δημοκρατία
18:14
Εντός Μαρτίου η πλατφόρμα "Ανακαινίζω -ενοικιάζω" -Δηλώσεις ΥΠΕΣ στο ΡΙΚ
17:52
Κωνσταντίνος Κόμπος: «Η λύση του Κυπριακού δεν αποτελεί σύνθημα, αλλά υπαρξιακό ζήτημα»
17:28
Τατάρ: «Μη θετικές ενδείξεις από τις επαφές της Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο»
17:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.