Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά την είσοδο του αεροπλάνου που μετέφερε τον Ρώσο Πρόεδρο στον Ελληνικό Εναέριο χώρο το συνόδεψαν ελληνικά μαχητικά F16. Κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τον υποδέχθηκε σε ανεπίσημη τελετή ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμένος και στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη υποδοχή.

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας καθώς και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Σε συναγερμό έχουν τεθεί περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί ενώ τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κάλυψαν όλη τη διαδρομή που ακολούθησε ο Ρώσος Πρόεδρος και η πολυπληθής συνοδεία από το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου στην Ηρώδου Αττικού.
Οι  ρυθμίσεις κυκλοφορίας περιλαμβάνουν αποκλεισμούς ορισμένων δρόμων και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στη διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας θα ισχύσουν μέχρι και αύριο το πρωί, οπότε ο Πρόεδρος της Ρωσίας θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος.
Η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου, και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών, θα επικεντρωθεί, σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές, στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων (κυρίως όσον αφορά στην προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, στην προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, στην ενέργεια και στον τουρισμό), στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας, καθώς και στη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του  Αφιερωματικού Έτους 2016. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται επίσης να συζητήσουν και για την προσφυγική κρίση, τη γενικότερη αστάθεια στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, τις πολιτικές εξελίξεις στην γειτονική Τουρκία, αλλά και την κατάσταση στο ουκρανικό ζήτημα.
Το Ρώσο Πρόεδρο συνοδεύει πολυπληθής κυβερνητική αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αλλά και πολλούς επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft.

Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης Έλληνα Πρωθυπουργού και Ρώσου Προέδρου και των διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών, οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών:

  • Πολιτική Διακήρυξη για ελληνο-ρωσικό διάλογο επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος
  • Διακήρυξη Εταιρικής Σχέσης για Εκσυγχρονισμό (σχετικά με οικονομική συνεργασία)
  • Συμφωνίες συνεργασίας (μεταξύ Υπουργείων) για
    • Επιστήμη και τεχνολογία
    • Τουρισμό
    • Μετεωρολογία
  • Συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ φορέων
    • Enterprise Greece – Invest in Russia
    • ΕΛΠΕ –
    • Πανεπιστήμιο Πειραιά – Πανεπιστήμιο Ουραλίων
    • Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Ρωσικό Ινστιτούτο Ενέργειας

 Η Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή (ΜΔΕ) των δυο χωρών που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο είχε καταγράψει πρόοδο στα θέματα που απασχολούν και τις δυο πλευρές. Επίσης, έχει ήδη συζητηθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης, τον Σεπτέμβριο, παράλληλα με την 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, της 10ης Συνόδου της ΜΔΕ για την Οικονομική, Βιομηχανική, Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία.

Η πολυπληθής αντιπροσωπεία της ελληνικής πλευράς θα αποτελείται από τους Υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, Επικρατείας Νίκος Παππάς, Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Παρών θα είναι υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας, ο Ανδρέας Φρυγανάς, Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης, και ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Δημήτρης Βελάνης.

Πηγή: ΕΡΤ, ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:37

Τελευταιες Ειδησεις

30 Απριλίου
Προτροπές Μπάιντεν για απελευθέρωση των ομήρων
05:14
29 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
22:10
Τραγωδία στο Περού - 23 νεκροί μετά απο πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
21:43
Την Πέμπτη στον Λίβανο οι ανακοινώσεις για το μεταναστευτικό
21:10
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα - Διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
20:47
Μάτι: Ένοχοι 6 από τους 21 για τη φονική πυρκαγιά - Οργή συγγενών
20:30
Μισέλ: Θεμελιώδες στοιχείο για τα ευρωτουρκικά το Κυπριακό - Φιλοδοξίες για διεύρυνση της ΕΕ
19:26
Πρόεδρος: Προετοιμάζεται πλατφόρμα για παρακολούθηση του έργου της κυβέρνησης
19:16
Για σημαντικές νίκες επί των ουκρανικών δυνάμεων κάνει λόγο η Μόσχα - Το Κίεβο λέει ότι απέκρουσε μπαράζ ρωσικών επιθέσεων
17:59
Ελεύθερος ο 82χρονος Χρύσανθος μετά την απονομή προεδρικής χάριτος
17:46
MED9: Ενίσχυση των κοινών προσπαθειών ζήτησε από τους ομολόγους της η υπουργός Γεωργίας
17:34
Πρώτη η Κύπρος στις επιστροφές παράτυπων μεταναστών είπε ο Ιωάννου
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.