ΕSM: Εκταμιεύονται τα 7,5 από τα 10,3 δις της ελληνικής δόσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε σήμερα επί της αρχής τη δεύτερη δόση των 10,3 δις €  οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης την πρώτη τμηματική εκταμίευση της δεύτερης δόσης των 7,5 δισεκατομμυρίων € για την Ελλάδα. Η χώρα θα χρησιμοποιήσει τα € 7,5 δισ για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις εξυπηρέτησης του χρέους και να βοηθήσει εγχώριες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου ακολουθούν την ολοκλήρωση όλων των προηγούμενων ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης.



Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ESM Klaus Regling, δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή απόφαση για την εκταμίευση 7,5 δισ € για την Ελλάδα αποτελεί αναγνώριση της δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Έχει περάσει μεταρρυθμίσεις στα συστήματα συνταξιοδότησης και της φορολογίας εισοδήματος, πραγματοποιεί ιδιωτικοποιήσεις και προσελκύει επενδυτικά κεφάλαια, θα επιτρέπει την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και θα εισάγει έναν αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής που θα ενεργοποιείται σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι".

"Χάρη σε αυτά τα μέτρα και άλλες μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται κατά τους τελευταίους μήνες", είπε ο επικεφαλής του ESM,  "η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη. Όπως ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, τα μέλη του ESM είναι κατ `αρχήν διατεθειμένα να στηρίξουν τις προσπάθειες της Ελλάδας με τη λήψη περαιτέρω μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, συμπεριλαμβανομένων των βραχυπρόθεσμων μέτρων που μπορούν να εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος προγράμματος. Αυτό εξαρτάται από την ικανότητα συνεχούς εκπλήρωσης από την Ελλάδα της προκαθορισμένων όρων. "

"Τα 2,8 δισ € του δεύτερου τμήματος της δεύτερης δόσης που απομένουν μετά την πρώτη εκταμίευση θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα με την ολοκλήρωση μιας σειράς από ορόσημα και μετά την ικανοποιητική εκκαθάριση των εγχώριων ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αυτό υπόκειται σε περαιτέρω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Μετά την εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα, η οικονομική βοήθεια του ESM για την Ελλάδα θα φτάσει στα 28,9 δισεκατομμύρια €, από το συνολικό όγκο του προγράμματος των 86 δισ €. Ο ΕSM και O EFSF μαζί μέχρι στιγμής έχουν εκταμιεύσει 170, 7 δις € στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του ποσού που εγκρίθηκε σήμερα), καθιστώντας τον, μακράν τον μεγαλύτερο πιστωτή της Ελλάδας".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:12

Τελευταιες Ειδησεις

29 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
22:10
Τραγωδία στο Περού - 23 νεκροί μετά απο πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
21:43
Την Πέμπτη στον Λίβανο οι ανακοινώσεις για το μεταναστευτικό
21:10
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα - Διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
20:47
Μάτι: Ένοχοι 6 από τους 21 για τη φονική πυρκαγιά - Οργή συγγενών
20:30
Μισέλ: Θεμελιώδες στοιχείο για τα ευρωτουρκικά το Κυπριακό - Φιλοδοξίες για διεύρυνση της ΕΕ
19:26
Πρόεδρος: Προετοιμάζεται πλατφόρμα για παρακολούθηση του έργου της κυβέρνησης
19:16
Για σημαντικές νίκες επί των ουκρανικών δυνάμεων κάνει λόγο η Μόσχα - Το Κίεβο λέει ότι απέκρουσε μπαράζ ρωσικών επιθέσεων
17:59
Ελεύθερος ο 82χρονος Χρύσανθος μετά την απονομή προεδρικής χάριτος
17:46
MED9: Ενίσχυση των κοινών προσπαθειών ζήτησε από τους ομολόγους της η υπουργός Γεωργίας
17:34
Πρώτη η Κύπρος στις επιστροφές παράτυπων μεταναστών είπε ο Ιωάννου
17:29
Έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο ο Πολύκαρπος Μιχαήλ - Παρασύρθηκε από όχημα
17:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.