Αύριο αρχίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος του Πάφος 2017

Ανοίγει την αυλαία του, αύριο το Α’ Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος στο κατάλληλα διαμορφωμένο αμφιθεατρικά, ΑΤΤΙΚΟΝ, στο νέο πολιτιστικό πολυχώρο της Πάφου, «κληρονομιά» της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2017.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού της ΠΠΕ Πάφος 2017, η πρεμιέρα ανήκει στη βραβευμένη πέρσι κυπριακή παραγωγή της ALPHA SUUARE, Καραγκιόζης, που βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου.
Η ιστορία, όπως αναφέρεται,  αποτελεί μια ιδιαίτερα διεισδυτική ματιά στην παιδική ηλικία, αυτήν που όλοι ανεξαιρέτως κουβαλάμε για  ολόκληρη τη ζωή μας.
Θα δοθεί μια παράσταση στις 7 μ.μ. αύριο  σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου με τον Ηρόδοτο Μιλτιάδους επί σκηνής, που παρουσιάσθηκε και στην Ελλάδα.
Ακολουθεί, στις 9 μμ  η παράσταση Playing Maggie, The Iron Lady- από τη Μ. Βρετανία - με τον γνώριμο στη Κύπρο, αφού έχει συνεργαστεί με τη Fresh Target Theatre, στο A Slight Risk του Πάρι Ερωτοκρίτου, διεθνώς αναγνωρισμένο πρωταγωνιστή μονοδράματος, Pip Utton.  
Τη Τρίτη  24/10, δεύτερη ημέρα του 7ημερης φιλόδοξης διοργάνωσης Μονοδράματος του Πάφος 2017, φιλοξενούνται στο ΑΤΤΙΚΟΝ δυο παραστάσεις σε γλώσσες «γνώριμες» στη Κύπρο.
Το μονόδραμα, KOBA/ STALIN, του βιογράφου του, Ε. Ρατζίνσκι, από το Λιθουανό ηθοποιό  Aleksandras Rubinovas που θα ερμηνεύσει τον  Φούτζι, το μοναδικό ρόλο της παράστασης, στα ρωσικά. Και από την Ελλάδα, η επαναλαμβανόμενη για επί 7 θεατρικές σεζόν, χρόνια δραματοποίηση της νουβέλας Κόλχαας του Χάινριχ φον Κλάιστ, ένα  ρεσιτάλ ερμηνείας από ένα μαθητή του Καρόλου Κουν, το Νίκο Αλεξίου.
Τη Τετάρτη 25/10, ο μαραθώνιος, πρωτόγνωρων θεατρικών εμπειριών στη  Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συνεχίζεται. Στις 7 μ.μ. με Λόρκα, ανδαλουσιάνικο φλαμένκο και την Ισπανίδα ηθοποιό και χορεύτρια Maria Vidal, στο  μονόδραμα, Ματωμένος Γάμος.
Στις  9 μμ η Birute Mar, διεθνώς γνωστή για πολυετή ενασχόλησή της με το μονόδραμα, με πιο πρόσφατη δουλειά, τη παράσταση «Γράμματα στο Πουθενά» (βασισμένη στα γράμματα των M. Cvetajeva, R. M. Rilke, B. Pasternak) στο Εθνικό Θέατρο της Λιθουανίας, παρουσιάζει την ANTIGONE, εμπνευσμένη από την τραγωδία Αντιγόνη του Σοφοκλή.
Από τις 26-29/10 τη σκυτάλη παραλαμβάνουν παραστάσεις και ηθοποιοί από την Ιαπωνία, την Αλγερία, την Ελλαδα, το Ισραήλ, τη Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Κύπρο και το μακρινό Ιράν. Λεπτομέρειες σε επόμενη επικοινωνία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:55

Τελευταιες Ειδησεις

02 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 2η Μαΐου 2024
13:12
Βελτίωση στα μέτρα για έλεγχο του ξεπλύματος χρήματος παρουσιάσει η Κύπρος
12:35
Πακέτο στήριξης 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για Λίβανo, ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
12:24
Την Τρίτη του Πάσχα η κηδεία της δημοσιογράφου του ΡΙΚ, Γεωργίας Ψαριά
12:21
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 02/05/24
12:17
Απάτη σε βάρος 83χρονης - Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
10:27
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»
09:56
Υπουργός Άμυνας: Έρχονται αλλαγές που θα αναβαθμίσουν τις συνθήκες απασχόλησης των ΣΥΟΠ
08:59
1980 κροτίδες εντοπίστηκαν στην κατοχή 28χρονου στη Λεμεσό
08:48
Υπ. Εργασίας: Θα εξεταστούν καταγγελίες ότι καταστήματα λειτούργησαν χθες παράνομα
08:40
7.500 αιτήσεις για συμμετοχή στο Σχέδιο Αναπλήρωσης του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης
08:30
Το τεχνητό λιμάνι που κατασκευάζει ο στρατός των ΗΠΑ στη Γάζα είναι κατά το 50% έτοιμο
06:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.