Ημερίδα: «Μακριά από την πατρίδα και τον φόβο»

Διοργανώνεται και στην Κύπρο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μακριά από την πατρίδα και τον φόβο» που σκοπό έχει την υλοποίηση δράσεων από τα σχολεία για την ένταξη των παιδιών με προσφυγική ή μεταναστευτική βιογραφία στο σχολικό περιβάλλον, με παροχή στήριξης στη σχολική μονάδα από τους συνεργαζόμενους φορείς.

Ανακοίνωση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτου, που είναι ένας εκ των διοργανωτών, αναφέρει ότι «οι ομάδες από τα σχολεία που συμμετέχουν παρακολούθησαν σήμερα τις εργασίες ημερίδας που διεξήχθη στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία στην οποία η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου, Πρίσκα Τοτόρο, μίλησε για την προσωπική της εμπειρία της προσφυγιάς.

Ο Καθηγητής Δρ. Μιχαλίνος Ζεμπύλας, από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανέλυσε το θέμα της κριτικής συναισθηματικής προσέγγισης της προσφυγιάς και μετανάστευσης στο σχολείο.

Στα εργαστήρια που ακολούθησαν, εκπονήθηκε από την ομάδα-πυρήνα κάθε σχολικής μονάδας που συμμετέχει, Προσχέδιο Ανάπτυξης της σχολικής μονάδας, το οποίο, αφού συζητηθεί με τη σχολική κοινότητα, θα υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο των επιλογών του σχολείου για το Ενιαίο Σχέδιο Βελτίωσης της Σχολικής Μονάδας» και σε αυτό συμμετέχουν δέκα σχολεία Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τα οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Στο κάθε σχολείο δημιουργήθηκε δεκαμελής ομάδα με την ονομασία «Νοιάζομαι και Δρω», με σκοπό τον σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας.

Η ομάδα αποτελείται από εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες και γονείς, ενώ κάποια από τα μέλη της ομάδας έχουν προσφυγική ή μεταναστευτική βιογραφία. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:13

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαΐου
Σύλληψη άνδρα για παράνομη κατοχή και μεταφορά επιθετικών οργάνων και εκρηκτικών υλών
10:27
Στην Κύπρο 7-14 Μαΐου η Ολγκίν
09:27
Έξι συλλήψεις για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών
08:17
Ισραήλ: Νεκρός ισραηλινός όμηρος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας
07:27
Τζον Κίρμπι: Εντός ημερών θα είναι έτοιμη η προβλήτα στη Γάζα για τον θαλάσσιο διάδρομο μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας
07:21
Συνεχίζεται η αναταραχή στα αμερικανικά πανεπιστήμια - Εκατοντάδες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών
06:39
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου
06:17
Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα», δηλώνει ο αρχηγός της Χανίγια
06:13
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αρνήθηκε να δεσμευτεί ρητά ότι θα αναγνωρίσει τυχόν ήττα του στις προεδρικές εκλογές
06:13
Γιασάρ Γκιουλέρ: "Η Τουρκία δεν δέχεται οποιαδήποτε άλλη λύση εκτός από μια ισότιμη, κυρίαρχη λύση δύο κρατών"
06:09
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως κατέστρεψαν 3 drones των Χούθι στην Υεμένη
06:01
Συρία: 8 στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Δαμασκό
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.