Σύζυγος θεματοθέτή των εξετάσεων των εκπαιδευτικών συμμετείχε στη διαδικασία

Σύζυγος θεματοθέτη των εξετάσεων για διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση, συμμετείχε στη διαδικασία, κατήγγειλε με δηλώσεις στο Τρίτο, ο βουλευτής του Ακέλ Γιώργος Γεωργίου.

Ανέφερε επίσης ότι, θα καταθέσει το όνομα του θεματοθέτη, στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής που θα συνεδριάσει σήμερα. Ο κύριος Γεωργίου αναφέρθηκε επίσης σε καταγγελίες που έγιναν στον Γενικό Ελεγκτή, από ομάδα ενδιαφερομένων. Όπως, είπε, υποστηρίζουν ότι μαθήματα για τις εξετάσεις προσέφερε ιδιοκτήτης φροντιστηρίου που είναι στενά συνδεδεμένος με άτομο υψηλά ιστάμενο στο Υπουργείο Παιδείας και το οποίο σχετίζεται με την υπηρεσία Εξετάσεων. Θέση του Ακέλ, πρόσθεσε, είναι ότι όλες οι καταγγελίες πρέπει να τεθούν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα ώστε να εξασφαλισθεί η φερεγγυότητα των εξετάσεων. Το Ακέλ θα κινηθεί υποβοηθητικά, παρά τις επιμέρους διαφωνίες του με τον Υπουργό Παιδείας, κατέληξε ο κύριος Γεωργίου.

Στην ανάγκη παρέμβασης του Γενικού Εισαγγελέα ώστε να γνωματεύσει για την εγκυρότητα της διαδικασίας των εξετάσεων διορισμού εκπαιδευτικών, εμμένουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ Μιλώντας στο Τρίτο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους τόνισε ότι ξεκάθαρα κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και ως εκ τούτου δεν πρέπει να επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών. Με ελαφρότητα φθάσαμε σε αυτό το σημείο, είπε τονίζοντας ότι τέτοια λάθη κοστίζουν στο Κράτος, όχι μόνο οικονομικά. Επισημαίνοντας ότι η διαδικασία των εξετάσεων είναι σχεδόν στο τέλος της και δεν μπορεί να τερματιστεί, ο κύριος Σωκράτους ανέφερε ακόμα ότι γίνονται μαζικές προσφυγές ενδιαφερομένων στο δικαστήριο και θα φανεί στην πορεία αν οι εξετάσεις θα πέσουν ή θα μείνουν. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού τόνισε ότι πρωτίστως πρέπει να παρέμβει η Νομική Υπηρεσία για να τεκμηριώσει και να καθορίσει με γνωμάτευση την εγκυρότητα των εξετάσεων έστω και με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Μόνο η Νομική Υπηρεσία, είπε, μπορεί να αποφανθεί αν η διαδικασία των εξετάσεων θα συνεχιστεί αφού από αυτήν κρίνεται το εργασιακό μέλλον πολλών ανθρώπων.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:36

Τελευταιες Ειδησεις

23 Φεβρουαρίου
Επιστολή Ρώσων ιερέων προς τις ρωσικές αρχές για να παραδοθεί η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι
17:33
Απάντηση Ρωσίας στις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
17:00
Πρόταση για τερματισμό της Τουρκίας ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
16:47
Διμερής συμφωνία ασφαλείας Δανίας - Ουκρανίας
16:36
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 23/2/24
16:28
Υπουργός Εσωτερικών: Οι τροποποιήσεις στα νομοσχέδια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βελτιώσουν τεχνικά ζητήματα
15:50
Υπουργός Δικαιοσύνης: Σημαντική αποσυμφόρηση των φυλακών με το νέο κτήριο το 2026
15:31
Αυξήθηκε ο δείκτης εγκληματικότητας στην Κύπρο. Στην πρώτη θέση τα αδικήματα κατά περιουσίας
14:56
Κατατίθεται σήμερα στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο για μη κρατικά πανεπιστήμια
14:30
Σχέδιο για «την επόμενη μέρα» στη Γάζα μετά το τέλος του πολέμου, παρουσίασε ο Bενιαμίν Νετανιάχου
13:50
Νέα άφιξη 33 παράτυπων μεταναστών από τη Συρία
13:23
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024
13:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.