37χρονος ύποπτος για τη διακίνηση των 37 μεταναστών που έφθασαν στα ξημερώματα

Στη σύλληψη  ενός άνδρα από τη Συρία ηλικίας 37 ετών ο οποίος ο οποίος περιλαμβανόταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες του πλοιαρίου με τους άλλους 37 μετανάστες που έφθασε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου προχώρησε η Αστυνομία.

Πρόκειται για το χειριστή ο οποίος με βάσει υπό διερεύνηση στοιχεία φέρεται να είναι και ο διακινητής. Ο  Σύρος  αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του δικαστηρίου Λευκωσίας  .Στο μεταξύ οι υπόλοιποι 37 άτυποι μετανάστες, 32 άνδρες, μία γυναίκα και τέσσερα παιδιά, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία για το Κέντρο Φύλαξης προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά.

Η νέα άφιξη μεταναστών στην Πάφο, κινητοποίησε χθες βράδυ  τις αρμόδιες Αρχές του κράτους. Στη ψαρόβαρκα , η οποία προερχόταν από το λιμάνι της Μερσίνας , στην όποιαν επέβαιναν 38 μετανάστες ανάμεσα τους μια γυναίκα και 4 παιδιά εντοπίστηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα μετά από παρακολούθηση σκάφους της λιμενικής 2 ναυτικά μίλια βορείως της κοινότητας Κάτω Πύργου, και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή της κοινότητας Μανσούρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ  το πλοιάριο των μεταναστών δεν υπάκουσε στις οδηγίες της λιμενικής αστυνομίας για να σταματήσει και προσπάθησε μάλιστα να εμβολίσει το σκάφος της λιμενικής . Τότε ο κυβερνήτης του σκάφους της λιμενικής αστυνομίας αναγκάστηκε να ρίξει 2 προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα. Γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα το πλοιάριο των μεταναστών ρυμουλκήθηκε στο λιμανάκι του Κάτω Πύργου.

Στην περιοχή έσπευσαν μέλη διαφόρων κρατικών υπηρεσιών και οι τοπικές αρχές, που παρείχαν διευκολύνσεις στους πρόσφυγες. Στη συνέχεια οι 38 άνθρωποι επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και μεταφέρθηκαν στην Αστυνομία Πόλης Χρυσοχούς όπου έγιναν οι διαδικασίες ελέγχου και καταγραφής τους.

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου , ΡΙΚ Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:58

Τελευταιες Ειδησεις

06 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 6 Μαΐου 2024
13:00
Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων, που θα περιλαμβάνουν εξάσκηση στην χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων ζήτησε ο Πούτιν
12:40
Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναθεωρήθηκε
12:17
Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ
12:11
Δεκάδες ρουκέτες εναντίον βάσης του Ισραήλ στη Συρία ανακοίνωσε πως εκτόξευσε η Χεζμπολάχ
11:44
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 6/5/2024
11:32
Πασχαλινό μήνυμα Βλαντίμιρ Πούτιν
11:26
Πλησιάζει η ώρα της Eurovision
11:20
Ο ισραηλινός στρατός άρχισε να εκκενώνει τις ανατολικότερες συνοικίες της Ράφα
10:31
Τουλάχιστον 78 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη νότια Βραζιλία
09:10
Οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα σημείωσαν μεγάλη αύξηση την τελευταία τριετία
08:50
Σε σύνοδο για τη μετανάστευση θα μεταβεί αύριο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν
08:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.