Υπηρεσία της Google κατά των ψεύτικων ειδήσεων

Με χιλιάδες νέα άρθρα να δημοσιεύονται online κάθε λεπτό, η ποσότητα του περιεχομένου με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι χρήστες είναι τεράστια. Και όπως έχει πολλάκις αποδειχτεί, δεν είναι όλα αληθινά ή πραγματικά κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο τον διαχωρισμό ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα.

Τον περασμένο Οκτώβριο η Google, μέσω της Jigsaw (θυγατρικής του ομίλου Alphabet) είχε ανακοινώσει ότι σταδιακά θα έδινε την δυνατότητα στους εκδότες κάποιων χωρών να εμφανίζουν μια ετικέτα «εξακρίβωση πληροφοριών» στις καταχωρήσεις των ειδήσεων του Google News. Αυτή η ετικέτα τοποθετείται σε άρθρα, που περιλαμβάνουν πληροφορίες που έχουν ελεγχθεί από εκδότες και φορείς με τους οποίους συνεργάζεται η Google κι έχουν επιφορτιστεί με αυτό το έργο.

Πλέον, η ετικέτα «εξακρίβωση πληροφοριών» στο Google News είναι διαθέσιμη σε όλους και, παράλληλα, έχει επεκταθεί και στην υπηρεσία της Αναζήτησης σε όλες τις γλώσσες. Για πρώτη φορά, όταν ο χρήστης κάνει μια αναζήτηση, οι καταχωρήσεις που έχουν ελεγχθεί από έναν συνεργάτη της Google θα εμφανίζονται διακριτά στην κορυφή της σελίδας αποτελεσμάτων. Θα προβάλλεται η πληροφορία, ποιος την έχει δημιουργήσει και αν μια έγκυρη πηγή έχει επιβεβαιώσει την γνησιότητά της.

Αυτή η πληροφορία δεν θα είναι εφαρμόσιμη ή διαθέσιμη σε κάθε καταχώρηση και θα υπάρχουν σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης όπου διαφορετικοί εκδότες έλεγξαν τον ίδιο ισχυρισμό και κατέληξαν σε διαφορετικά συμπεράσματα.

Όπως τονίζει η Google, η εξακρίβωση των πληροφοριών δεν είναι δική της διαδικασία και παρουσιάζεται ώστε οι χρήστες να έχουν μια πιο ενημερωμένη κρίση.

«Δεν είναι σίγουρο ότι θα συμφωνούμε πάντα μαζί τους, όμως πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμο για τους χρήστες να καταλαβαίνουν τον βαθμό συναίνεσης ή διαφωνίας για έναν ισχυρισμό και να λαμβάνουν σαφείς πληροφορίες για το ποιες πηγές συμφωνούν μεταξύ τους. Κάνοντας τις εξακριβώσεις πληροφοριών πιο εμφανείς στα αποτελέσματα αναζητήσεων, πιστεύουμε ότι οι χρήστες θα έχουν μεγαλύτερη ευκολία στο να ελέγχουν και να τις αξιολογούν, σχηματίζοντας τις δικές τους εμπεριστατωμένες απόψεις», αναφέρει η εταιρεία.

Πηγή:247news

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:09

Τελευταιες Ειδησεις

05 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Kυριακή 5 Μαΐου 2024
22:05
Αυτούς αναζητεί η αστυνομία για τα επεισόδια στο Κίτι
21:45
Έφθασαν τα πτητικά μέσα από την Ιορδανία - Ενισχύουν την αεροπυρόσβεση
21:10
Βραζιλία: Τουλάχιστον 66 νεκροί από τις πλημμύρες - Ξεπερνούν τους 100 οι αγνοούμενοι
21:00
Ο αθλητισμός ως κώδικας επικοινωνίας - 5 Μαΐου 2024
20:50
Στο Παρίσι ο πρόεδρος της Κίνας - Λέει ότι θα αναλάβει δράση για επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία
20:41
Μέση Ανατολή: Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις - Επιστρέφει τη Τρίτη στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς
20:15
Κυριακή του Πάσχα με έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο
18:03
Φωτιά από πτώση κεραυνού στο Δάσος Πάφου
17:18
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 5/5/24
16:33
Προειδοποίηση από την Cyta για απάτη μέσω SMS
16:09
Ύψωνας: Οργανωμένη η επίθεση από τους κουκουλοφόρους λέει η Αστυνομία - Σε εξέλιξη οι έρευνες (ΦΩΤΟ)
14:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.