Πρόγραμμα “Columba-Hypatia: Αστρονομία για την Ειρήνη”

Δραστηριότητες με μαθήτριες και μαθητές από δημοτικά σχολεία όλων των κοινοτήτων και ‘Βραδιά Αστρονομίας’ για το ευρύ κοινό στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Columba-Hypatia: Αστρονομία για την Ειρήνη’, διοργανώνουν ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (AHDR) και το επιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα GalileoMobile.

Ο στόχος του προγράμματος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, είναι να εμπνεύσει τα παιδιά, μέσα από την αστρονομία, να είναι περίεργα για τον κόσμο, την επιστήμη και το σύμπαν και να προωθήσει μέσα από την ουσιαστική επικοινωνία την αλληλεπίδραση, την κατανόηση και τέλος έναν πολιτισμό ειρήνης και μη βίας πέρα από διαχωριστικές γραμμές.Το πρόγραμμα Columba/ Hypatia θα φέρει μαζί μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό, μέσω της πραγματοποίησης εργαστηρίων και διασκεδαστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σχετικών με την αστρονομία.Στις 19 Μαΐου διοργανώνεται η δεύτερη βραδιά αστρονομίας μεταξύ 7:30 μ.μ. και 9:30 μ.μ. στο Σπίτι της Συνεργασίας. Ο Jorge Rivero, ειδικός σε θέματα Αστρονομίας που συμμετείχε στη διοργάνωση του Διεθνούς Έτους Φωτός των Ηνωμένων Εθνών το 2015, θα μιλήσει για το έργο του σχετικά με την Αστρονομία για την Ανάπτυξη, θέμα που συνδέεται στενά με το δικό μας πρόγραμμα. Τη διάλεξη θα ακολουθήσει παρατήρηση του έναστρου λευκωσιάτικου ουρανού με τηλεσκόπιο.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.columbahypatia-project.org/ ή επικοινωνήστε με τον Λοΐζο Λουκαΐδη στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στο τηλέφωνο +357 22 445 740 (ext. 106).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:45

Τελευταιες Ειδησεις

23 Φεβρουαρίου
Στο Παρίσι αντιπροσωπεία της Μοσάντ για διαπραγμάτευση εκεχειρίας
18:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024
18:00
Επιστολή Ρώσων ιερέων προς τις ρωσικές αρχές για να παραδοθεί η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι
17:33
Απάντηση Ρωσίας στις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
17:00
Πρόταση για τερματισμό της Τουρκίας ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
16:47
Διμερής συμφωνία ασφαλείας Δανίας - Ουκρανίας
16:36
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 23/2/24
16:28
Υπουργός Εσωτερικών: Οι τροποποιήσεις στα νομοσχέδια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βελτιώσουν τεχνικά ζητήματα
15:50
Υπουργός Δικαιοσύνης: Σημαντική αποσυμφόρηση των φυλακών με το νέο κτήριο το 2026
15:31
Αυξήθηκε ο δείκτης εγκληματικότητας στην Κύπρο. Στην πρώτη θέση τα αδικήματα κατά περιουσίας
14:56
Κατατίθεται σήμερα στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο για μη κρατικά πανεπιστήμια
14:30
Σχέδιο για «την επόμενη μέρα» στη Γάζα μετά το τέλος του πολέμου, παρουσίασε ο Bενιαμίν Νετανιάχου
13:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.