Ματαιώνεται λόγω τρομοκρατικών το ετήσιο συλλαλητήριο για την εισβολή στην Βρετανία

Για την τραγική επέτειο της τουρκικής εισβολής και έναρξης της κατοχής, η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για την Κύπρο στο βρετανικό κοινοβούλιο την Τρίτη 11 Ιουλίου με θέμα «Κύπρος: Προς αναζήτηση λύσης».

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για την παροικία και θα πραγματοποιηθεί στο Grand Committee Room της Βουλής των Κοινοτήτων από τις 7.15μμ τοπική ώρα.
Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει σημαντικό αριθμό Βρετανών βουλευτών. Κύριος ομιλητής θα είναι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα ενημερώσει τους βουλευτές και την παροικία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά από την πολυμερή διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας.
Υπό τη σκιά των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων σε Λονδίνο και Μάντσεστερ και μετά από συζήτηση με τις βρετανικές αρχές και ασφαλιστές, η Γραμματεία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Η.Β. έχει πάρει τη δύσκολη απόφαση να μην οργανώσει φέτος την καθιερωμένη αντικατοχική πορεία και συλλαλητήριο στην πλατεία Τραφάλγκαρ για καταδίκη της τουρκικής εισβολής.
Αυτές τις μέρες η Ομοσπονδία, όπως δηλώνει, θα εντείνει τις προσπάθειες και θα αυξήσει τις επαφές της με βουλευτές και τα κέντρα λήψης αποφάσεων της Βρετανίας, για καλύτερη ενημέρωση και διαφώτιση πάνω στις κυριότερες πτυχές του Κυπριακού.
Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία καλεί όλες τις οργανώσεις και τα σωματεία, όπως και όλους τους συμπατριώτες μας να έρθουν σε επαφή με το βουλευτή της περιοχής τους τονίζοντας τα αιτήματα για μια ενωμένη Κύπρο, ελεύθερη από κατοχικά στρατεύματα και εποίκους, με το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων, τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, τερματίζοντας το μαρτύριο των εγκλωβισμένων και προασπίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων σε ολόκληρη την Κύπρο.
Η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι σκέψεις των στελεχών της Ομοσπονδίας και της παροικίας βρίσκονται με τις οικογένειες και τα αγαπημένα πρόσωπα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις.
«Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τις υπηρεσίες άμεσης δράσης και την αστυνομία για το θάρρος και τον επαγγελματισμό με τον οποίο αντέδρασαν, σταματώντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις και διαφυλάσσοντας ζωές. Ως παροικία παραμένουμε αποφασιστικά δεσμευμένοι και ενωμένοι στην διατήρηση των αρχών και αξιών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διχάσει την παροικία μας και να επιτύχει στις προσπάθειες του ενάντια στη δημοκρατία μας», αναφέρεται ενδεικτικά.

Πηγή: ΡΙΚ - Θανάσης Γκαβός, Βρετανία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:25

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 18 Μαΐου 2024
22:00
Νέα Κελαδονία: Έξι νεκροί από βίαιες ταραχές -Κατάσταση έκτακτης ανάγκης...
20:39
Σλοβακία: Σταθερή η υγεία του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο - Υπό κράτηση ο δράστης
20:28
Αίρεται η απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων
18:40
Πάφος: Με αναπνευστικά προβλήματα ένοικος πολυκατοικίας - Πυρκαγιά στο διαμέρισμά του
17:45
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 18/05/24
17:06
Διεθνής ενημέρωση για το απειλητικό μήνυμα σε σχολεία, αναμένει η Αστυνομία
17:03
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις Ισραηλινών - Χαμάς /35.400 Παλαιστίνιοι νεκροί...
16:53
«Το κράτος δεν εκβιάζεται» -Πώς απαντά ο Πρόεδρος για το τερματικό στο Βασιλικό
16:30
Δεν έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο η προσπάθεια της Ολγκίν, διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος
16:25
Σλοβακία: Κατηγορίες στον ύποπτο για την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού Φίτσο
16:15
Γάζα: 310 παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στην πλωτή αποβάθρα -Αναφορές Χριστοδουλίδη
16:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.