Κίνα: πιέσεις 'σε οικονομικά αδύναμες χώρες σαν την Ελλάδα', προβληματισμένη η Μέρκελ

Προβληματισμένη δηλώνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για την «πολιτική πίεση» που ασκεί η Κίνα σε «οικονομικά αδύναμες χώρες όπως η Ελλάδα», μέσω των επενδύσεων που πραγματοποιεί, σε συνέντευξή της στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό «WirtschaftsWoche» («Οικονομική Εβδομάδα»).

«Είμαι προβληματισμένη με αυτό που περιγράψατε. Οι αμοιβαίες εξαρτήσεις αυξάνονται και η ισορροπία […] συνεχώς μετατοπίζεται», ανέφερε η καγκελάριος.

«Η Ευρώπη πρέπει να εργαστεί σκληρά ώστε να προστατεύσει την επιρροή της και, πάνω από όλα, πρέπει να μιλάει με την Κίνα με μία φωνή».

Στις 18 Ιουνίου , η Ελλάδα μπλόκαρε δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ΟΗΕ, που επέκρινε τις επιδόσεις της Κίνας στα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είχε αποκαλύψει το Reuters.

Η κίνηση αυτή της Αθήνας είχε προκαλέσει εκνευρισμό σε διπλωματικούς κύκλους των Βρυξελλών, οι οποίοι τόνιζαν ότι η Ελλάδα υπονομεύει τις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η καταστολή αντιφρονούντων από το Πεκίνο.

Μάλιστα είχαν φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίσουν ανέντιμη την απόφαση της Ελλάδας, την στιγμή που  οι χώρες της Ευρωζώνης είχαν εγκρίνει την δόση των 8,5 δις. ευρώ στο Eurogroup της 15 Ιουνίου.
Αξιωματούχος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, που ρωτήθηκε από το Reuters, είχε αποκαλέσει τη δήλωση «μη παραγωγική κριτική στην Κίνα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:24

Τελευταιες Ειδησεις

30 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 30 Απριλίου 2024
22:00
Επίθεση στη Ράφα θα προκαλούσε τον θάνατο χιλιάδων αμάχων, δηλώνει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:48
Μήνυμα στη Χαμάς να αποδεχθεί την πρόταση για εκεχειρία, έστειλε ο Άντονι Μπλίνκεν
21:40
Χριστοδουλίδης -Σούνακ συζήτησαν για "Αμάλθεια", μεταναστευτκό, Κυπριακό...
18:40
Οι ανακαλύψεις της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ σε σύσκεψη στο Προεδρικό
18:35
Η Ρωσία κατέρριψε έξι αμερικανούς πυραύλους που εκτόξευσε η Ουκρανία
18:03
Εκλογές 9ης Ιουνίου: Πέραν των 7.000 υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο του λαού
17:53
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 30/4/24
17:45
Ισραήλ: Νεκρός Τούρκος υπήκοος ύστερα από επίθεση με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού
17:23
Με 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες ενισχύεται το Υφυπουργείο Έρευνας - Ετήσιος απολογισμός...
16:36
Η κυβέρνηση υποστηρίζει την ενίσχυση του πυλώνα άμυνας και ασφάλειας της Ευρώπης
16:25
Σε λειτουργία από την Παρασκευή έξι σταθερές κάμερες φωτοεπισήμανσης στη Λευκωσία
16:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.