Eλικόπτερο στις έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Ένοπλη ληστεία διεπράχθη σήμερα το πρωί σε υποκατάστημα του Συνεργατισμού  στο χωριό Τιμη, δίπλα από το αεροδρόμιο Πάφου.

Η λεία των δραστών με βάση τους υπολογισμούς των υπαλλήλων είναι 27 περίπου χιλιάδες ευρώ. Τριάντα χιλιάδες  ήταν τα χρήματα που έβγαλαν από το χρηματοκιβώτιο 45 περίπου λεπτά πριν από την ληστεία, όταν άρχισε να λειτουργεί το κατάστημα,  και τοποθέτησαν στο ταμείο για να εξυπηρετούν τους πελάτες. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου , υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Ιωάννου , γύρω στις 8.30 το πρωί δυο άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες εισηλθαν στο υποκατάστημα αφού παραβίασαν την κύρια είσοδο. Με το πίσω μέρος των όπλων διέλυσαν την γυάλινη προθήκη της θύρας ασφάλειας και εισηλθαν στο υποκατάστημα. 

Ο ένας κρατούσε στρατιωτικό τυφέκιο Τζι 3 και ο άλλος κοντόκανο κυνηγητικό  και υπό την απειλή των όπλων απέσπασαν από την ταμία του καταστήματος τα χρήματα που ήταν στο ταμείο  και εγκατέλειψαν την περιοχή με αυτοκίνητο το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί το προηγούμενο βράδυ από ιδιωτικό χώρο στάθμευσης οχημάτων που λειτουργεί κοντά στον αερολιμένα για ανθρώπους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. 

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες παραβίασαν το γραφείο της συγκεκριμένης επιχείρησης, πήραν τα κλειδιά του οχήματος , έκοψαν την περίφραξη και έφυγαν αφού ο χώρος αυτός δεν φυλασσόταν στην διάρκεια της νύκτας.  Το όχημα με αριθμούς εγγραφής LAR 046 μάρκας Hyundai χρώματος καφέ ανήκει σε στρατιωτικό,  κάτοικο άλλης επαρχίας που προφανώς ταξίδεψε μέσω του αερολιμένα Πάφου .

Οι δράστες που φορούσαν μαύρα ρούχα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες απευθυνόμενοι στους δυο υπαλλήλους του καταστήματος και σε ένα πελάτη που ήταν εκείνη την στιγμή στο κατάστημα τους είπαν με σπασμένα Ελληνικά « μην φοβάστε , θέλουμε μόνο τα λεφτά».  Ο ένας περιγράφεται λεπτός ύψους 1,80 περίπου ενώ ο δεύτερος παχουλός ύψους 1.60. Βγαίνοντας από το κατάστημα κινήθηκαν προς την περιοχή του χωριού του συνοικισμού του χωριού Τιμη, δείγμα ότι γνώριζαν με λεπτομέρεια το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Η αστυνομία  απέκλεισε την περιοχή και περισυνέλεξε διάφορα στοιχειά και κυρίως τις εικόνες που έχει καταγράψει το εσωτερικό κύκλωμα του καταστήματος. Στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο της αστυνομίας. Είναι η δεύτερη ληστεία σε υποκατάστημα του Συνεργατισμού τις τελευταίες μέρες. Την περασμένη Τετάρτη δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού άρπαξαν από υποκατάστημα του Συνεργατισμού στο χωριό Πύργος της Λεμεσού 10 περίπου χιλιάδες ευρώ υπό την απειλή κοντόκανων κυνηγητικών και εξαφανίστηκαν.  

 

Πηγή : Πανίκος Ευριπίδου 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:37

Τελευταιες Ειδησεις

30 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 30 Απριλίου 2024
06:30
Εν αναμονή για την απάντηση της Χαμάς στην ισραηλινή πρόταση για εκεχειρία
05:48
Επίθεση Χούθι σε εμπορικά και πολεμικά πλοία
05:41
Οδησσός: Τουλάχιστον 4 νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 30/04/24
05:25
Περού: Στους 25 οι νεκροί από το τροχαίο
05:19
Προτροπές Μπάιντεν για απελευθέρωση των ομήρων
05:14
29 Απριλίου
Τραγωδία στο Περού - 23 νεκροί μετά απο πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
21:43
Την Πέμπτη στον Λίβανο οι ανακοινώσεις για το μεταναστευτικό
21:10
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα - Διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
20:47
Μάτι: Ένοχοι 6 από τους 21 για τη φονική πυρκαγιά - Οργή συγγενών
20:30
Μισέλ: Θεμελιώδες στοιχείο για τα ευρωτουρκικά το Κυπριακό - Φιλοδοξίες για διεύρυνση της ΕΕ
19:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.