Ο δρόμος Πάφου- Πόλης Χρυσοχούς αιτία διαφωνίας Γ. Ελεγκτή – ΥΠΟΙΚ

Νέα διαφωνία ξέσπασε μεταξύ της ελεγκτικής υπηρεσίας και Υπουργείου Οικονομικών μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να προχωρήσει με την υλοποίηση του έργου του νέου δρόμου Πάφου Πόλης Χρυσοχούς.

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Οδυσσεάς Μιχαηλίδης, ζητά να αφαιρεθεί το έργο από τον προϋπολογισμό του 2018, αφού θεωρεί ότι δεν είναι οικονομικά βιώσιμο, επισημαίνοντας ότι η υλοποίηση του θα αποβεί εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη.
Υποστηρίζει ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι λανθασμένη και συγκρούεται με το νόμο περί δημοσιονομικής ευθύνης, και τις διαδικασίες που προβλέπονται για την αξιολόγηση και επιλογή δημόσιων αναπτυξιακών έργων.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, επιβεβαίωσε ότι το θέμα απασχόλησε το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2018. Η κυβέρνηση, είπε, κρίνει ότι το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό καθώς τα κριτήρια που καθορίζονται στο νόμο για την υλοποίηση του έργου, δεν είναι μόνο στη βάση της βιωσιμότητας του.

Ο νέος δρόμος Πάφου- Πόλεως Χρυσοχούς έχει τεράστια σημασία για την ανάπτυξη του διαμερίσματος της περιοχής, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, τονίζοντας τη σημασία του έργου για ολόκληρο το νησί.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", ο κύριος Δημητριάδης είπε ότι η πραγματοποίηση του έργου αποτελούσε διαχρονική επιθυμία και άλλων κυβερνήσεων.
Τόνισε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει με τη συμπερίληψή του στον προϋπολογισμό του κράτους για το 2018 και τώρα εναπόκειται στη Βουλή η ψήφιση του.

Ν. Παπαδόπουλος : Να αντιμετωπιστεί ως έργο ανάπτυξης

Το εκλογικό επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλου αναφέρει ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάφου- Πόλεως Χρυσοχούς πρέπει ν' αντιμετωπιστεί ως έργο ανάπτυξης. Σε ανακοίνωση σημειώνεται ότι απαιτούνται σωστοί χειρισμοί για την αποπεράτωση  του συγκεκριμένου έργου και δεν θα πρέπει να υπάρξει οποιαδήποτε καθυστέρηση.
Σημειώνεται επίσης ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής, το οποίο θα φέρει πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη για  την περιοχή και τους κατοίκους της και έτσι πρέπει ν' αντιμετωπιστεί απ' όλους του φορείς και θεσμούς του κράτους.

 Γ. Λιλλήκας: Εκτός αρμοδιότητας του Γενικού Ελεγκτή

Είναι εκτός αρμοδιότητας του Γενικού Ελεγκτή η απόφαση για υλοποίηση του δρόμου Πάφου  Πόλης Χρυσοχούς, τονίζει το επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου Γιώργου Λιλλήκα.
Σε ανακοίνωση, αναφέρεται, ότι πρόκειται για πολιτικό ζήτημα και τις πολιτικές αποφάσεις για τα αναπτυξιακά έργα, τις λαμβάνει η κυβέρνηση και ελέγχεται πολιτικά από τη Βουλή και τους πολίτες.
Πέραν από τους όποιους λογιστικούς υπολογισμούς προστίθεται στην ανακοίνωση, θα πρέπει να περιληφθεί και το όφελος από την ανάπτυξη των απομακρυσμένων περιοχών και κοινοτήτων, καθώς και οι κοινωνικές πτυχές που αφορούν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της περιοχής
Το επιτελείο Λιλλήκα, αναφέρει ότι το έργο πρέπει να εκτελεστεί και το κονδύλι να περιληφθεί στους προϋπολογισμούς του κράτους.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:38

Τελευταιες Ειδησεις

30 Απριλίου
Χριστοδουλίδης -Σούνακ συζήτησαν για "Αμάλθεια", μεταναστευτκό, Κυπριακό...
18:40
Οι ανακαλύψεις της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ σε σύσκεψη στο Προεδρικό
18:35
Η Ρωσία κατέρριψε έξι αμερικανούς πυραύλους που εκτόξευσε η Ουκρανία
18:03
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 30 Απριλίου 2024
18:00
Εκλογές 9ης Ιουνίου: Πέραν των 7.000 υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο του λαού
17:53
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 30/4/24
17:45
Ισραήλ: Νεκρός Τούρκος υπήκοος ύστερα από επίθεση με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού
17:23
Με 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες ενισχύεται το Υφυπουργείο Έρευνας - Ετήσιος απολογισμός...
16:36
Η κυβέρνηση υποστηρίζει την ενίσχυση του πυλώνα άμυνας και ασφάλειας της Ευρώπης
16:25
Σε λειτουργία από την Παρασκευή έξι σταθερές κάμερες φωτοεπισήμανσης στη Λευκωσία
16:09
Νεκρό ένα 13χρονο αγόρι στην επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο
15:26
Ιταλία: Φυλάκιση στον Τζανφράνκο Φίνι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
15:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.