Δημοψήφισμα Σκοπίων - χαιρετίζουν οι Βρυξέλλες

Οι Βρυξέλλες χαιρετίζουν την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι επισημαίνει ότι το Κοινοβούλιο των Σκοπίων έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών. Αναμένουμε τώρα, προστίθεται στη δήλωση της Ευρωπαίας αξιωματούχου, ότι οι εθνικές διαδικασίες για την εφαρμογή της συμφωνίας θα συνεχιστούν χωρίς καθυστερήσεις προς την υιοθέτηση των συνταγματικών αλλαγών.
Η κυρία Μογκερίνι αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει σθεναρά την ιστορική συμφωνία που υπέγραψαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας κα των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι χρειάστηκε πολιτικό θάρρος, ηγεσία και ευθύνη για την επίλυση μιας από τις παλαιότερες διαμάχες στην περιοχή.
Ο αρμόδιος επίτροπος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν τονίζει ότι πρόκειται για μια μεγάλη ημέρα για τη δημοκρατία στα Σκόπια και συγχαίρει όσους αποφάσισαν να περπατήσουν κατά μήκος της διαδρομής προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα μεσάνυκτα, το σκοπιανό Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, για την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος, στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών.
Οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης ψήφισαν υπέρ της αναθεώρησης κι έτσι ο Ζάεφ εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία για έγκριση της αναθεώρησης.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου
Πηγή: Θάνος Αθανασίου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:00

Τελευταιες Ειδησεις

29 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
22:10
Τραγωδία στο Περού - 23 νεκροί μετά απο πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
21:43
Την Πέμπτη στον Λίβανο οι ανακοινώσεις για το μεταναστευτικό
21:10
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα - Διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
20:47
Μάτι: Ένοχοι 6 από τους 21 για τη φονική πυρκαγιά - Οργή συγγενών
20:30
Μισέλ: Θεμελιώδες στοιχείο για τα ευρωτουρκικά το Κυπριακό - Φιλοδοξίες για διεύρυνση της ΕΕ
19:26
Πρόεδρος: Προετοιμάζεται πλατφόρμα για παρακολούθηση του έργου της κυβέρνησης
19:16
Για σημαντικές νίκες επί των ουκρανικών δυνάμεων κάνει λόγο η Μόσχα - Το Κίεβο λέει ότι απέκρουσε μπαράζ ρωσικών επιθέσεων
17:59
Ελεύθερος ο 82χρονος Χρύσανθος μετά την απονομή προεδρικής χάριτος
17:46
MED9: Ενίσχυση των κοινών προσπαθειών ζήτησε από τους ομολόγους της η υπουργός Γεωργίας
17:34
Πρώτη η Κύπρος στις επιστροφές παράτυπων μεταναστών είπε ο Ιωάννου
17:29
Έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο ο Πολύκαρπος Μιχαήλ - Παρασύρθηκε από όχημα
17:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.