Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν στη Γερμανία

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν συνελήφθη σήμερα στη Γερμανία από την αστυνομία βάσει ενός διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει η Ισπανία, δήλωσε ο δικηγόρος του.

Ο Πουτζντεμόν εισήλθε στη Γερμανία από τη Δανία. Την Παρασκευή είχε φύγει από τη Φινλανδία όπου φάνηκε ότι η αστυνομία θα προχωρούσε στη σύλληψή του και θα ξεκινούσε τη διαδικασία έκδοσης που ζήτησε η Ισπανία. Ο δικηγόρος, Ζάουμε Αλόνσο Κουεβίγιας, δεν είπε πού ακριβώς κρατείται ο Πουτζντεμόν στη Γερμανία.

Πριν από λίγο η γερμανική αστυνομία επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της τη σύλληψη του πρώην προέδρου της Καταλονίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής αστυνομίας, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο αυτονομιστής ηγέτης «συνελήφθη σήμερα στις 11:19 (12:19 ώρα Ελλάδας) από την αστυνομία των αυτοκινητοδρόμων στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν». Νωρίτερα το πρακτορείο είχε μεταδώσει πως τη σύλληψη του Πουτζντεμόν ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κόμματος του Πουτζντεμόν.

Κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη έως και 25 ετών στην Ισπανία με τις κατηγορίες της εξέγερσης και της στάσης επειδή διοργάνωσε ένα παράνομο δημοψήφισμα το οποίο οδήγησε στη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας τον περασμένο Οκτώβριο.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:46

Τελευταιες Ειδησεις

15 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
18:00
Εμβόλια αδυνατίσματος για τους παχύσαρκους ανέργους εξετάζει το Λονδίνο
16:37
Στη Νέα Υόρκη τις επόμενες ώρες η καρδιά του Κυπριακού
16:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 15/10/24
16:23
Τμήματα του " THAAD " άρχισαν να φτάνουν από χθες στο Ισραήλ
16:05
Γάζα: 50 νεκροί Παλαιστίνιοι από σφοδρές συγκρούσεις ισραηλινών δυνάμεων-Χαμάς
15:35
Ένοχοι δύο ασυνόδευτοι ανήλικοι από τη Συρία για εμπρησμό ξενοδοχείου
15:21
Τουρκία: Εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει φόρο στις πιστωτικές κάρτες
14:41
Διακοπή ρεύματος λόγω εργασιών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας θα επηρεάσει το ΤΑΕΠ
14:29
[ΒΙΝΤΕΟ] Άνδρας διασώθηκε μετά από 67 ημέρες στον Ειρηνικό
13:54
Συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση το 2026, λέει στη Βουλή ο Παναγιώτου
13:47
Κεραυνός: «500 εκ. ευρώ για την Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας»
12:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.