Πολυήμερη μάχη πυροσβεστών με μεγάλη πυρκαγιά έξω από το Μάντσεστερ

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην κομητεία του Λάνκασιρ στην κεντροδυτική Αγγλία για να αντιμετωπίσουν αυτό που περιγράφουν ως «ταχέως εξελισσόμενη και επιθετική πυρκαγιά».



Η πρώτη εστία της πυρκαγιάς δημιουργήθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στην ελώδη έκταση με θαμνώδη και χαμηλή βλάστηση του Saddleworth Moor του ευρύτερου Μάντσεστερ.

Οι υψηλότατες για την εποχή θερμοκρασίες, οι δυνατοί άνεμοι και η ξηρότητα του εδάφους και της ατμόσφαιρας συνέβαλαν στην επέκταση της πυρκαγιάς, με τη φωτιά να καλύπτει περιοχή μήκους σχεδόν 50 χιλιομέτρων.

Την Πέμπτη νέα εστία φωτιάς δημιουργήθηκε στην κοντινή περιοχή Winter Hill, καλύπτοντας έκταση 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οι δύο πυρκαγιές έχουν συναντηθεί και ενωθεί από το Σάββατο, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει κηρύξει «μείζον περιστατικό».

Το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες. Δεκάδες σπίτια έχουν εκκενωθεί προληπτικά, αν και σε απόσταση από την περιοχή, κυρίως λόγω του καπνού.

Οι οδηγοί οχημάτων καλούνται να αποφεύγουν το οδικό δίκτυο που γειτνιάζει με το σημείο, στην περιοχή του Μπόλτον.

Οι πυροσβέστες λένε ότι είναι έτοιμοι να μάχονται με μεγαλύτερες ή μικρότερες εστίες «για εβδομάδες», καθώς ο πολύ ζεστός και ξηρός καιρός με ανέμους προβλέπεται να συνεχιστεί.

Εν τω μεταξύ, ένας 22χρονος από το Μπόλτον που εντοπίστηκε από ελικόπτερο της πυροσβεστικής έχει συλληφθεί με την κατηγορία του εμπρησμού και της εσκεμμένης διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:01

Τελευταιες Ειδησεις

14 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
22:00
[ΒΙΝΤΕΟ] Δηλώσεις Τατάρ ενόψει τριμερούς
20:54
Νετανιάχου: Τα αντίποινα θα επεκταθούν σε κάθε γωνιά του Λιβάνου
20:44
[ΒΙΝΤΕΟ] Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Κύπρος και Ηνωμένο Βασίλειο "στην ίδια σελίδα"
20:32
[ΒΙΝΤΕΟ] Πρόεδρος από Λονδίνο: Στη Νέα Υόρκη με σαφή στόχο
19:59
Το ΑΚΕΛ έτοιμο να στηρίξει κάθε θετικό βήμα προοπτικής επίλυσης του Κυπριακού
19:55
Κάλεσμα ΗΠΑ στους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν το Λίβανο
19:53
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε Στάρμερ: Σημαντική και επίκαιρη η συνάντηση μας
19:23
Αλλάζει χώρο το Πρόγραμμα Εναλλακτικής Φοίτησης και Επανένταξης
18:52
Κατάσχεση 35 κιλών κάvvαβης στο αεροδρόμιο Λάρνακας
17:48
Ισραηλινό χτύπημα σε πολυκατοικία στον βόρειο Λίβανο με τουλάχιστον 18 νεκρούς
17:17
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 14/10/24
16:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.