Έτινγκερ: Διάλογο μόνο αν οι ΗΠΑ αποσύρουν τους δασμούς

Έτοιμη να μπει σε διάλογο για αμοιβαίες δασμολογικές περικοπές με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μία σειρά από προϊόντα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση υπό την προϋπόθεση ότι πρώτη η Ουάσιγκτον θα αποσύρει τους τιμωρητικούς δασμούς.

Απευθυνόμενος στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία που θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο επί τούτου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ κατέστησε περισσότερο από σαφές ότι η κοινή γραμμή της Ευρώπης αφορά κυρίως την απόσυρση των δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα.   
Εφόσον αποσυρθούν οι δασμοί αυτοί, «έπειτα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μείωση και αναδιάρθρωση όλων των δασμών σε όλους τους τομείς», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος. Με αυτόν τον τρόπο – εξήγησε – θέλουμε να αποφύγουμε περαιτέρω κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης και έναν εμπορικό πόλεμο.
Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης αυτής θα μπορούσε να είναι εφικτό σε περίπου έξι μήνες και να αρχίσει τον Οκτώβριο επεσήμανε ο Έτινγκερ εξηγώντας ότι αυτό που επί της ουσίας μπορούν να διαπραγματευτούν  ΗΠΑ  και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία πιο λάιτ εκδοχή της διατλαντικής συμφωνίας TTIP (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων).
Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διεμήνυσε ότι πηγαίνει στον Λευκό Οίκο χωρίς συγκεκριμένη προσφορά. Ο πρόεδρος της Κομισιόν φαίνεται να απαντά στην αισιοδοξία του Λευκού Οίκου για συμφωνία και τα λεγόμενα του οικονομικού συμβούλου Λάρι Κάντλοου πως ο Γιούνκερ «θα φέρει μία πολύ σημαντική εμπορική προσφορά».
Οι «Financial Times» ανέφεραν χθες σε δημοσίευμά τους ότι η Κομισιόν εξετάζει διαφορετικές επιλογές, μεταξύ των οποίων η επιβολή δασμών 20% σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 10 δισ. ευρώ, ή η επιβολή χαμηλότερων δασμών σε προϊόντα μεγαλύτερης αξίας (έως και 18 δισ. ευρώ). Έναν τέτοιο σενάριο επιβεβαίωσε σήμερα η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για το Εμπόριο Σεσίλια Μάλστρομ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:38

Τελευταιες Ειδησεις

14 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
22:00
[ΒΙΝΤΕΟ] Δηλώσεις Τατάρ ενόψει τριμερούς
20:54
Νετανιάχου: Τα αντίποινα θα επεκταθούν σε κάθε γωνιά του Λιβάνου
20:44
[ΒΙΝΤΕΟ] Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Κύπρος και Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται "στην ίδια σελίδα"
20:32
[ΒΙΝΤΕΟ] Πρόεδρος από Λονδίνο: Στη Νέα Υόρκη με σαφή στόχο - Στην «ίδια σελίδα» με το Ηνωμένο Βασίλειο
19:59
Το ΑΚΕΛ έτοιμο να στηρίξει κάθε θετικό βήμα προοπτικής επίλυσης του Κυπριακού
19:55
Κάλεσμα ΗΠΑ στους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν το Λίβανο
19:53
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε Στάρμερ: Σημαντική και επίκαιρη η συνάντηση μας
19:23
Αλλάζει χώρο το Πρόγραμμα Εναλλακτικής Φοίτησης και Επανένταξης
18:52
Κατάσχεση 35 κιλών κάvvαβης στο αεροδρόμιο Λάρνακας
17:48
Ισραηλινό χτύπημα σε πολυκατοικία στον βόρειο Λίβανο με τουλάχιστον 18 νεκρούς
17:17
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 14/10/24
16:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.