«Καταστροφικό ρήγμα» λόγω Brexit απειλεί τους Τόρις

Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση στο κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα στη Βρετανία με αφορμή την πρόταση της πρωθυπουργού Μέι για την εμπορική σχέση με την ΕΕ μετά από το Brexit, το λεγόμενο «σχέδιο Τσέκερς».

Ο Brexiteer βουλευτής Στιβ Μπέικερ προειδοποίησε με συνέντευξή του στο Press Association ότι η Τερέζα Μέι διακινδυνεύει ένα «καταστροφικό ρήγμα» στο κόμμα εφόσον επιμείνει στην πρότασή της, η οποία περιλαμβάνει αποδοχή των ευρωπαϊκών κανόνων σε ό,τι αφορά το εμπόριο προϊόντων μετά από το Brexit.

Όπως τόνισε ο ίδιος, υπάρχουν 80 Συντηρητικοί βουλευτές έτοιμοι να καταψηφίσουν το σχέδιο Τσέκερς εφόσον κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο κ. Μπέικερ παραιτήθηκε τον Ιούλιο από τη θέση του Υφυπουργού Brexit διαφωνώντας με τις υπαναχωρήσεις που θεωρεί πως έχουν γίνει από βρετανικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά από το άρθρο του τέως Υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον στη Mail on Sunday με το οποίο κατηγορούσε την κα Μέι ότι έχει ζώσει τη Βρετανία με «γιλέκο αυτοκτονίας» και έχει δώσει τον πυροκροτητή στον Μισέλ Μπαρνιέ, τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Κομισιόν.

Το άρθρο του κ. Τζόνσον έχει πυροδοτήσει άνευ προηγουμένου δημόσια αντιπαράθεση στο Συντηρητικό Κόμμα.

Οι βουλευτές που στηρίζουν την Τερέζα Μέι και το ηπιότερο Brexit καταδίκασαν ως «αηδιαστικό» το άρθρο του κ. Τζόνσον και το απέδωσαν στην προσπάθεια που φέρεται να έχει ξεκινήσει για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος.

Οι υποστηρικτές του αμφιλεγόμενου πολιτικού και συνάμα οπαδοί του σκληρού Brexit τον υπερασπίστηκαν λέγοντας ότι μιλά τη γλώσσα της αλήθειας.

Η μόνη βρετανική εφημερίδα που δεν έχει τον «καυγά» των Συντηρητικών με αφορμή τον Μπόρις Τζόνσον στην πρώτη σελίδα της είναι οι Financial Times. Η οικονομική εφημερίδα επικεντρώνεται αντίθετα σε πληροφορίες ότι η ΕΕ προετοιμάζεται να δώσει νέες οδηγίες στον κ. Μπαρνιέ ώστε να γίνει πιο εύκολη η σύναψη συμφωνίας με το Λονδίνο επί του Brexit.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ηγέτες της ΕΕ βλέπουν πόσο έντονες είναι οι πιέσεις που δέχεται από τους Brexiteers η κα Μέι και θέλουν με τον τρόπο αυτό να ενισχύσουν τη θέση της. Η οριστική απόφαση για το κατά πόσο πρέπει να γίνει πιο διαλλακτική η στάση της ΕΕ αναμένεται να ληφθεί στην άτυπη σύνοδο κορυφής του τρέχοντος μήνα στο Σάλτσμπουργκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:46

Τελευταιες Ειδησεις

14 Οκτωβρίου
Ισραήλ: Νέες επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, με 10 νεκρούς και 30 τραυματίες
13:03
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
13:00
Τα 3Α του Τατάρ -Επιμένει για άτυπο δείπνο χωρίς ατζέντα, στη Νέα Υόρκη
12:42
Μπορέλ: «Απαράδεκτες οι επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον ειρηνευτικών δυνάμεων»
11:53
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 14/10/24
11:26
Χωρίς νερό Δρομολαξιά, Μενεού, Κίτι, Περβόλια για επιδιόρθωση βλάβης
11:21
Ντέιβιντ Λάμι: «Ιστορική στιγμή για τις σχέσεις Λονδίνου -Βρυξελλών»
11:15
Τυχαία η φωτιά στη Δομή Ανηλίκων στην Πάφο, τονίζει η Αστυνομία
10:46
Πορνεία, ναρκωτικά και καβγάδες σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων, υποστηρίζει ο Φαίδωνας
10:40
Βαφεάδης: «Νέα μέτρα για το κυκλοφοριακό επεξεργάζεται η κυβέρνηση»
09:41
«Υπάρχει πάντοτε ελπίδα για το Κυπριακό», διαμηνύει το Λονδίνο
09:08
Μονάδες αφαλάτωσης για αντιμετώπιση της λειψυδρίας, από το Υπουργείο Γεωργίας
09:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.