Απετράπη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στην Ολλανδία

Οι ολλανδικές αρχές συνέλαβαν σήμερα επτά ανθρώπους που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν μια πολύ μεγάλη τρομοκρατική επίθεση, όπου θα χρησιμοποιούσαν χειροβομβίδες, αυτόματα όπλα και ζώνες με εκρηκτικά.

"Η αστυνομία συνέλαβε επτά άνδρες σήμερα (...) σε βάρος των οποίων υπήρχαν υποψίες ότι βρίσκονταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο στην προετοιμασία μιας πολύ μεγάλης τρομοκρατικής επίθεσης στην Ολλανδία" γνωστοποίησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε ανακοίνωση.

Οι τρεις από τους επτά υπόπτους είχαν κατά το παρελθόν συλληφθεί, αφού είχαν επιχειρήσει να ενταχθούν σε τρομοκρατικές οργανώσεις στο εξωτερικό. Ο βασικότερος ύποπτος είναι ένας 34χρονος Ιρακινός, που καταδικάστηκε το 2017 επειδή ταξίδεψε στο εξωτερικό για να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Οι άνδρες, ηλικίας 21-34 ετών, συνελήφθησαν σε τέσσερις περιοχές της Ολλανδίας, έπειτα από σχεδόν έξι μήνες ερευνών από τις αρχές.

"Οι ύποπτοι αναζητούσαν πυροβόλα όπλα AK47, χειροβομβίδες, γιλέκα με εκρηκτικές ύλες και υλικά για οχήματα βόμβες" αναφέρουν οι εισαγγελείς σε ανακοίνωση. Θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστή αύριο Παρασκευή.

Την αστυνομία ειδοποίησαν αρχικά οι υπηρεσίες πληροφοριών ότι ο βασικός ύποπτος θα στοχοθετούσε "μια πολύ μεγάλη εκδήλωση στην Ολλανδία όπου θα προκαλούσε πολλά θύματα".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:28

Τελευταιες Ειδησεις

14 Οκτωβρίου
Μπορέλ: «Απαράδεκτες οι επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον ειρηνευτικών δυνάμεων»
11:53
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 14/10/24
11:26
Χωρίς νερό Δρομολαξιά, Μενεού, Κίτι, Περβόλια για επιδιόρθωση βλάβης
11:21
Ντέιβιντ Λάμι: «Ιστορική στιγμή για τις σχέσεις Βρετανίας -Ευρωπαϊκής Ένωσης»
11:15
Τυχαία η φωτιά στη Δομή Ανηλίκων στην Πάφο, τονίζει η Αστυνομία
10:46
Πορνεία, ναρκωτικά και καβγάδες σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων, υποστηρίζει ο Φαίδωνας
10:40
Βαφεάδης: «Νέα μέτρα για το κυκλοφοριακό επεξεργάζεται η κυβέρνηση»
09:41
«Υπάρχει πάντοτε ελπίδα για το Κυπριακό», διαμηνύει το Λονδίνο
09:08
Μονάδες αφαλάτωσης για αντιμετώπιση της λειψυδρίας, από το Υπουργείο Γεωργίας
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
06:37
Αρχίζουν τα έργα για την ανάπλαση της Τσερίου
06:27
Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.