Γερμανία:Τεταμένο το κλίμα στη δεξίωση προς τιμήν του Ερντογάν

Δεν έλειψαν τα απρόοπτα και στη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε ο Γερμανός Πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ προς τιμήν του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Γερμανός Πρόεδρος στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στους φυλακισμένους Τούρκους δημοσιογράφους, γεγονός που δεν πέρασε δίχως απάντηση από τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Ο κ. Ερντογάν –εκτός κειμένου- κατηγόρησε τον Γερμανό ομόλογο του για «λανθασμένες πληροφορίες», είπε πως η Γερμανία ανέχεται το ΡΚΚ, υποστήριξε πως μέρος των Τούρκων δημοσιογράφων είναι «τρομοκράτες», ενώ υπογράμμισε και πως η Γερμανία υποθάλπει τρομοκράτες κάθε είδους.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν στη δεξίωση που έδωσε ο Φρανκ Βάλτερ Σταινάγιερ, στην οποία απουσίαζε ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των εκπροσώπων της γερμανικής αντιπολίτευσης.

Ο μόνος που παρέστη –από την πλευρά της αντιπολίτευσης- ήταν ο πρώην επικεφαλής του κόμματος, ο τουρκικής καταγωγής Τζεμ Εζντεμίρ, ο οποίος και θεωρείται πολέμιος του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Εζντεμίρ, προσερχόμενος στο προεδρικό μέγαρο, χαιρέτησε τον Πρόεδρο Ερντογάν, λέγοντας του πως «είναι κρίμα το γεγονός ότι από τα πρώτα χρόνια της πολιτικής σας δεν έχει απομείνει τίποτε. Ελπίζω να μπορέσουμε να τα πούμε προσωπικά».

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν του απάντησε τίποτε και στράφηκε προς τον επόμενο καλεσμένο.

Να σημειωθεί πως ο Τούρκος Πρόεδρος έχει πολλές φορές στο παρελθόν δηλώσει πως θεωρεί τον Τζεμ Εζντεμίρ έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της Τουρκίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:27

Τελευταιες Ειδησεις

14 Οκτωβρίου
Βαφεάδης: «Νέα μέτρα για το κυκλοφοριακό επεξεργάζεται η κυβέρνηση»
09:41
«Υπάρχει πάντοτε ελπίδα για το Κυπριακό», διαμηνύει το Λονδίνο
09:08
Μονάδες αφαλάτωσης για αντιμετώπιση της λειψυδρίας, από το Υπουργείο Γεωργίας
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
06:37
Αρχίζουν τα έργα για την ανάπλαση της Τσερίου
06:27
Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
06:19
Ένταση μεταξύ Πεκίνου - Ταϊβάν εξαιτίας κινεζικής στρατιωτικής άσκησης
06:12
Τηλεφωνική επικοινωνία Όστιν - Γκάλαντ. Στο επίκεντρο η ασφάλεια της Unifil
05:49
Επίθεση της Χεζμπολάχ κοντά στην Χάιφα με 4 νεκρούς και 68 τραυματίες
05:44
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Πεζεσκιάν
05:40
Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε κέντρο διοίκησης της Χαμάς στη Γάζα
05:34
Το απόγευμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Στάρμερ στο Λονδίνο
05:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.