Ισπανία: Πλήρη πρόσβαση στο σύστημα υγείας θα έχουν παράτυποι μετανάστες

Το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το διάταγμα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ με το οποίο αποκτούν και πάλι οι παράτυποι μετανάστες πλήρη πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Με ψήφους 177 υπέρ, 133 κατά και 31 αποχές, οι βουλευτές επικύρωσαν το μέτρο που είχαν ανακοινώσει οι Σοσιαλιστές λίγες ημέρες αφότου ανέλαβαν την κυβέρνηση, την 1η Ιουνίου. Το 2012 η κυβέρνηση του συντηρητικού Μαριάνο Ραχόι, του προκατόχου του Σάντσεθ που ανατράπηκε με πρόταση μομφής, είχε περιορίσει την πρόσβαση των παράτυπων μεταναστών στο σύστημα υγείας, στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που λάμβανε τότε για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Η ετερόκλητη συμμαχία των αριστερών, αυτονομιστικών και εθνικιστικών κομμάτων που στηρίζει τον Σάντσεθ ψήφισε υπέρ της πρότασης ενώ το Λαϊκό Κόμμα την καταψήφισε και το φιλελεύθερο Ciudadanos απείχε. "Η υγεία δεν γνωρίζει σύνορα, ταυτότητες, άδειες εργασίας ή παραμονής" δήλωσε η υπουργός Υγείας Κάρμεν Μοντόν στην ομιλία της στο κοινοβούλιο. Από την άλλη, η βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος Τερέσα Ανγκούλο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στον τουρισμό υγείας". Το κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης την πρόσληψη περισσότερων από 300 δημοσίων υπαλλήλων που θα αναλάβουν να χειριστούν το πρόβλημα των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο. Φέτος η Ισπανία έγινε η κύρια πύλη εισόδου παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη, με 33.000 αφίξεις από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

 
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:48

Τελευταιες Ειδησεις

14 Οκτωβρίου
Ισραήλ: Νέες επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, με 10 νεκρούς και 30 τραυματίες
13:03
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
13:00
Τα 3Α του Τατάρ -Επιμένει για άτυπο δείπνο χωρίς ατζέντα, στη Νέα Υόρκη
12:42
Μπορέλ: «Απαράδεκτες οι επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον ειρηνευτικών δυνάμεων»
11:53
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 14/10/24
11:26
Χωρίς νερό Δρομολαξιά, Μενεού, Κίτι, Περβόλια για επιδιόρθωση βλάβης
11:21
Ντέιβιντ Λάμι: «Ιστορική στιγμή για τις σχέσεις Λονδίνου -Βρυξελλών»
11:15
Τυχαία η φωτιά στη Δομή Ανηλίκων στην Πάφο, τονίζει η Αστυνομία
10:46
Πορνεία, ναρκωτικά και καβγάδες σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων, υποστηρίζει ο Φαίδωνας
10:40
Βαφεάδης: «Νέα μέτρα για το κυκλοφοριακό επεξεργάζεται η κυβέρνηση»
09:41
«Υπάρχει πάντοτε ελπίδα για το Κυπριακό», διαμηνύει το Λονδίνο
09:08
Μονάδες αφαλάτωσης για αντιμετώπιση της λειψυδρίας, από το Υπουργείο Γεωργίας
09:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.