Κυπριακό: Προδιαβουλεύσεις πριν από το δείπνο

Προδιαβούλευση των δύο πλευρών με την απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βερολίνο, ενόψει του αποψινού δείπνου το οποίο θα παραθέσει ο Αντόνιο Γκουτέρες στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στον Μουσταφά Ακκιντζί.

Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του ΡΙΚ στη Γερμανία, Στέλλα Μιχαήλ, η πλευρά μας έχει βολιδοσκοπηθεί σχετικά και ενδέχεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση Αναστασιάδη - Γκουτέρες στις 19:30. Ανάλογη συνάντηση Ακιντζί - Γκουτέρες ενδέχεται επίσης να πραγματοποιηθεί πριν από την άτυπη τριμερή
του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με τους ηγέτες η οποία είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 20:30.
Επίσης, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι δύο ηγέτες να έχουν και μεταξύ τους συνάντηση πριν από το δείπνο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του μετέβησαν στο Βερολίνο με την προσδοκία να δοθεί η απαιτούμενη ώθηση στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου τόνισε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θεωρεί εφικτή τη συνομολόγηση όρων αναφοράς.  
Διαβεβαίωσε εκ νέου για την πολιτική του βούληση, μετά τη σημερινή Τριμερή να συγκληθεί άτυπη διάσκεψη με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων, ακόμη και εντός Δεκεμβρίου.

Δηλώσεις Μ. Ακκιντζί

Πρόθεση και επιθυμία του είναι να υπάρξει ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση λύσης του Κυπριακού ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, κατά την άφιξη του χθες βράδυ στο ξενοδοχείο, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση.
Εκφράζοντας την ευχή να μεταφερθούν "καλά νέα" στην Κύπρο, ο Μουσταφά Ακκιντζί ανέφερε ότι θα γίνει συζήτηση πάνω σε έναν οδικό χάρτη. Ο γενικός γραμματέας θεωρεί άτι η πενταμερής πρέπει να αφεθεί για έναν πιο κατάλληλο χρόνο, πρόσθεσε ο κύριος Ακιντζί και αφότου γίνει καλή προετοιμασία για να μην υπάρξει αρνητική κατάληξη, όπως έγινε στο Κραν Μοντάνα.

Πλήρης κάλυψη από το ΡΙΚ

Το ΡΙΚ θα βρίσκεται όπως πάντα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και θα καλύψει όλες τις εξελίξεις γύρω από την Τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, τόσο μέσα από τις ενημερωτικές του εκπομπές, όσο και με έκτακτες επικαιρικές εκπομπές πριν και μετά το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων των Οκτώ.
Η πρώτη, έκτακτη επικαιρική εκπομπή, θα αρχίσει στις επτά το βράδυ και η δεύτερη γύρω στις εννέα και πέντε.
Οι εκπομπές θα περιλαμβάνουν απευθείας συνδέσεις με το Βερολίνο, ανταποκρίσεις από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τη Νέα Υόρκη καθώς και συζητήσεις στο στούντιο.  
Στο πηδάλιο της έκτακτης επικαιρότητας ο Πανίκος Χατζηπαναγής και η Γωγώ Αλεξανδρινού.

Πηγή: ΡΙΚ, Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:12

Τελευταιες Ειδησεις

30 Απριλίου
Πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου μετά την ανακοίνωση περί καρκίνου
14:08
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σχέδιο επανεγκατάστασης στα κατεχόμενα χωριά
13:52
Πρόεδρος: Αρνητικές οι εξελίξεις για την ανάπτυξη του Λιμανιού Λάρνακας
13:50
Το μέλλον του πολέμου στη Γάζα θα εξαρτηθεί από την απάντηση της Χαμάς στην πρόταση για εκεχειρία
13:40
Εκδήλωση για τα 20χρονα από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
13:39
Πρόεδρος: Αρνητική εξέλιξη η δικαστική διαδικασία μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας
13:26
Στις 2 Μαΐου θα είναι έτοιμη η πλωτή αποβάθρα
13:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 30 Απριλίου 2024
13:00
Πέντε νοσηλείες τραυματιών μετά από τις επιθέσεις με σπαθί στο ΒΑ Λονδίνο
12:44
Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Ανάπτυξης αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο
12:10
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 30/4/24
11:18
Στα 320 εκατομμύρια δολάρια το κόστος της πλωτής αποβάθρας
11:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.