Συνέδριο Economist – βασικές τοποθετήσεις

Στη δέσμευση της κυπριακής κυβέρνησης σε μία μεταρρυθμιστική προσπάθεια χωρίς τέλος, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλούσε στο επενδυτικό συνέδριο του "Economist" στη Νέα Υόρκη, με θέμα «Κύπρος, Ελλάδα, Ισραήλ: Ενισχύοντας τους δεσμούς».
Ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι η Κύπρος θα ξεπεράσει τις προβλέψεις για το φετινό ρυθμό ανάπτυξης, όπως, μέσω συλλογικής προσπάθειας, έπραξε και σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις της προηγούμενης περιόδου.
Σε δηλώσεις μετά την ομιλία του είπε ότι το συνέδριο αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να τονιστεί, από τη μιά, ότι η κυπριακή οικονομία έχει σταθεροποιηθεί, βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και πλέον προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για επενδύσεις. Κι από την άλλη, πρόσθεσε, να τονιστεί η σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση στη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ.

Στο συνέδριο του "Economist" συμμετείχαν επίσης, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα ενέργειας, Φράνσις Φάνον, αναλυτές, διπλωμάτες και εκπρόσωποι ενεργειακών και επενδυτικών εταιρειών.
Ο Φράνσις Φάνον αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι για τις Ηνωμένες Πολιτείες η Ανατολική Μεσόγειος. Γίνεται, είπε, στενότερη τώρα η συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών με τις Κύπρο και χώρες της περιοχής.
Ο Γιώργος Λακκοτρύπης παρουσιάζοντας τις προοπτικές της Κύπρου στον τομέα των υδρογονανθράκων, είπε ότι ηγείται των προσπαθειών για τη δημιουργία του διαδρόμου φυσικού αερίου East Med.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής, Ντέιβιντ Χάρις είπε ότι οι σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ έχουν γίνει θεσμός, θα διαρκέσουν και θα αναπτυχθούν, αποτελώντας και κίνητρο για δυνητικούς επενδυτές.
Ο Ντέιβιντ Χάρις αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη εναλλακτικής στρατηγικής έναντι της Τουρκίας, η οποία δεν μπορεί να είναι ο μοναδικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό ως μεγάλη αλλαγή στην ανατολική Μεσόγειο.
Παρομοίασε μάλιστα τη συνεργασία στα ενεργειακά με την συνεργασία του άνθρακα και χάλυβα στην Ευρώπη.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού
Πηγή: Αποστόλης Ζουπανιώτης

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:51

Τελευταιες Ειδησεις

04 Μαΐου
Έφυγε από τη ζωή η Άννα Παναγιωτοπούλου, γνωστή και ως "Μαντάμ Σουσού"
15:15
Η Πυροσβεστική κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις λαμπρατζιές
15:08
Με στόχο την αποστολή στον Άρη ξεκινά στις ΗΠΑ το ετήσιο συνέδριο "Humans to Mars"
12:15
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 4 Μαΐου 2024
12:10
Σε κατάσταση συναγερμού η Κένυα και η Τανζανία: Πλησιάζει ο κυκλώνας Χιντάγια
12:10
Ελλάδα: Η μεγαλύτερη έξοδος εκδρομέων των τελευταίων ετών
11:38
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 04/05/24
11:22
Σε κρίση τα αμερικανικά πανεπιστήμια από τις φιλοπαλαιστινιακές κινητοποιήσεις φοιτητών
10:50
Έκαψαν ελαστικά σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού
10:41
Το Ισραήλ προσφεύγει στον ΟΟΣΑ κατά του εμπορικού μποϊκοτάζ της Τουρκίας
08:35
Άντονι Μπλίνκεν: Η Χαμάς το μοναδικό εμπόδιο μεταξύ του λαού της Γάζας και μιας κατάπαυσης του πυρός
08:26
Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το Πάσχα
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.