Χαραλαμπίδου: Αντιπρόσωπος κατά της διαφθοράς

Η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), έχει διοριστεί στη θέση της Ειδικής Αντιπροσώπου της ΚΣ ΟΑΣΕ για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σε επιστολή του, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης, George Tsereteli, αναφέρει ότι αποφάσισε το διορισμό της κ. Χαραλαμπίδου, αναγνωρίζοντας την τεράστια εμπειρία και την αφοσίωσή της για το ζήτημα της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Αναφέρει επίσης ότι συμμερίζεται την αντίληψη ότι η διαφθορά αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα, αφού υπονομεύει τη δημοκρατία, μειώνει το κράτος δικαίου, διαβρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους κρατικούς θεσμούς, εμποδίζει την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, διευκολύνει το οργανωμένο έγκλημα και συμβάλλει στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Σε απαντητική επιστολή της, η κ. Χαραλαμπίδου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΚΣ ΟΑΣΕ για την εμπιστοσύνη και τόνισε πως τα ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της Συνέλευσης. Διαβεβαίωσε ότι θα ανταποκριθεί με αποφασιστικότητα στα σοβαρότατα καθήκοντα που της ανατίθενται, με στόχο την υιοθέτηση μηχανισμών από όλα τα Κοινοβούλια για την πάταξη της διαφθοράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:26

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 3 Μαΐου 2024
12:46
ΥΠΕΞ: Η Ε/Κ πλευρά βρίσκεται αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και πολιτική ισότητα
12:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 03/05/24
11:16
Άλλες έξι κάμερες φωτοεπισήμανσης σε λειτουργία στη Λευκωσία
10:37
Σύλληψη άνδρα για παράνομη κατοχή και μεταφορά επιθετικών οργάνων και εκρηκτικών υλών
10:27
Στην Κύπρο 7-14 Μαΐου η Ολγκίν
09:27
Έξι συλλήψεις για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών
08:17
Ισραήλ: Νεκρός ισραηλινός όμηρος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας
07:27
Τζον Κίρμπι: Εντός ημερών θα είναι έτοιμη η προβλήτα στη Γάζα για τον θαλάσσιο διάδρομο μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας
07:21
Συνεχίζεται η αναταραχή στα αμερικανικά πανεπιστήμια - Εκατοντάδες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών
06:39
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου
06:17
Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα», δηλώνει ο αρχηγός της Χανίγια
06:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.