Βρετανία: Έκτακτη σύσκεψη για το ζήτημα της μετάλλαξης του κορονοϊού

Σύσκεψη της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων με συμμετοχή υπουργών και κρατικών αξιωματούχων έχει συγκαλέσει ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, με αντικείμενο τις επιπτώσεις της απόφασης πολλών χωρών να απαγορεύσουν προσωρινά τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Βασική ανησυχία της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται στην αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς της χώρας με φρέσκα τρόφιμα και πρώτες ύλες μετά από την απαγόρευση που επέβαλε για 48 ώρες η Γαλλία τόσο στις μετακινήσεις επιβατών όσο και στα συνοδευόμενα προϊόντα.
Μετά από τη σχετική ανακοίνωση από το Παρίσι λήφθηκε η απόφαση να κλείσουν για 48 ώρες το λιμάνι του Ντόβερ και η σήραγγα της Μάγχης για εμπορεύματα που εξάγονται προς την ηπειρωτική Ευρώπη.
Ανησυχίες έχουν διατυπωθεί και για την απρόσκοπτη παραλαβή των επόμενων δόσεων του εμβολίου της Pfizer από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Βέλγιο, αν και η βρετανική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι έχουν καταρτιστεί σχέδια για αντιμετώπιση κάθε ενδεχομένου, ακόμα και με την πιθανότητα μεταφοράς των εμβολίων με στρατιωτικά μέσα.
Οι αποφάσεις της κυβέρνησης της Γαλλίας και τουλάχιστον 20 ακόμα χωρών λήφθηκαν λόγω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού.
Με αντικείμενο το συντονισμό σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνέρχεται σήμερα, η επιτροπή του Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων. Τη συνεδρίαση συγκάλεσε εκτάκτως η γερμανική προεδρία.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 16:58

Τελευταιες Ειδησεις

04 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024
17:58
Υπουργός Άμυνας: Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κυπριακή Δημοκρατία
17:55
Επιχειρεί σε τρία μέτωπα ο Ισραηλινός στρατός
17:51
Αναχώρησε και τρίτη πτήση τσάρτερ με Βρετανούς από τη Βηρυτό
16:51
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 04/10/24
16:46
Το ροδόσταγμα Αγρού στον κατάλογο Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης
16:35
Την αφαίρεση του συρματοπλέγματος κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης αποφάσισε το Υπουργικό
16:12
Λιασίδης: Στη διάθεση των πολιτών 2.200 καταφύγια της Πολιτικής Άμυνας
15:33
Ελλάδα: Τη μεγαλύτερη χασισοφυτεία εντόπισαν οι αρχές στη Θήβα
15:09
Στην Επίτροπο Περιβάλλοντος η αρμοδιότητα για ευημερία των ζώων
14:23
Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους
14:00
Πρώτο διάγγελμα Αλί Χαμενεΐ ύστερα από 5 χρόνια
12:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.