Η Ελλάδα ενημέρωσε την ΕΕ για τις μεταναστευτικές ροές

Να αναλάβει την ευθύνης της για τις μεταναστευτικές ροές που δέχεται η Ελλάδα με υποκίνηση της Τουρκίας, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε εκτενώς για το θέμα, τους Ευρωπαίους ομολόγους του και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτεμπεργκ, στη διάρκεια της άτυπης συνόδου των υπουργών 'Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κάλεσε τις Βρυξέλλες να επιδείξουν έμπρακτη και ουσιαστική αλληλεγγύη και να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι σε ένα πρόβλημα διεθνές που ελλοχεύει και μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή κρίση εντός των συνόρων της.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατήγγειλε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί την ανθρώπινη απόγνωση ως μέσο προώθησης της γεωπολιτικής της ατζέντας, δρώντας ως ένας επίσημος κρατικός πλέον διακινητής μεταναστών, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο και την Κοινή Δήλωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την οποία οφείλει να συγκρατεί πρόσφυγες στο έδαφός της και να εμποδίζει την παράνομη είσοδό τους σε ελληνικά εδάφη.

Κατήγγειλε επίσης την Άγκυρα ότι διεξάγει μια καλά μελετημένη εκστρατεία παραπληροφόρησης, η οποία αποτελεί βασική συνιστώσα των υβριδικών απειλών.

Κατέστησε τέλος σαφές στους ομολόγους του ότι η Ελλάδα, υπερασπίζεται στο έπακρο την εθνική της κυριαρχία και τα σύνορα της που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:37

Τελευταιες Ειδησεις

30 Απριλίου
Επίθεση Χούθι σε εμπορικά και πολεμικά πλοία
05:41
Τουλάχιστον 4 νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στην Οδησσό
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 30/04/24
05:25
Περού: Στους 25 οι νεκροί από το τροχαίο
05:19
Προτροπές Μπάιντεν για απελευθέρωση των ομήρων
05:14
29 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
22:10
Τραγωδία στο Περού - 23 νεκροί μετά απο πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
21:43
Την Πέμπτη στον Λίβανο οι ανακοινώσεις για το μεταναστευτικό
21:10
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα - Διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
20:47
Μάτι: Ένοχοι 6 από τους 21 για τη φονική πυρκαγιά - Οργή συγγενών
20:30
Μισέλ: Θεμελιώδες στοιχείο για τα ευρωτουρκικά το Κυπριακό - Φιλοδοξίες για διεύρυνση της ΕΕ
19:26
Πρόεδρος: Προετοιμάζεται πλατφόρμα για παρακολούθηση του έργου της κυβέρνησης
19:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.