Δεν αναβαθμίζει τα μέτρα για τον κορoνοϊό η Βρετανία

Η βρετανική Κυβέρνηση αποφάσισε μετά από σύσκεψη της επιτροπής για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων να μην αναβαθμίσει ακόμα τα μέτρα που λαμβάνει για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσε μετά από τη σύσκεψη πως η χώρα παραμένει στη «φάση περιορισμού» του ιού και δεν περνά ακόμα στη «φάση καθυστέρησης» της διασποράς του.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί πως ο κορωνοϊός θα εξαπλωθεί «κατά τρόπο σημαντικό».

Στη φάση της καθυστέρησης τα μέτρα που ενδεχομένως θα επιβάλλονταν περιλαμβάνουν την ακύρωση εκδηλώσεων με μεγάλες συναθροίσεις, την παρότρυνση για εργασία από το σπίτι, το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων και τις συστάσεις προς ηλικιωμένους και ασθενείς να μένουν απομονωμένοι στο σπίτι τους.

Η Κυβέρνηση αποφάσισε επίσης ότι για την ώρα δε συντρέχει λόγος ακύρωσης αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ερωτηθείς γιατί χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία ακολουθούν διαφορετική προσέγγιση, ο εκπρόσωπος είπε ότι αυτό είναι ζήτημα που αφορά εκείνες τις χώρες.

Συμπλήρωσε ότι όσοι έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις περιοχές για τις οποίες υπάρχει σύσταση του Foreign Office κατά των ταξιδιών, όπως η Κίνα και η Ιταλία, θα πρέπει να αυτοαπομονώνονται για 14 ημέρες ακόμα και αν δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Αποτροπή και Έλεγχο Ασθενειών προειδοποίησε πάντως μιλώντας στο BBC ότι η Βρετανία έχει περιθώριο «λίγων ημερών» για να αποτρέψει μια έξαρση του ιού σαν αυτή που βιώνει η Ιταλία. «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στην κατάσταση που βρισκόταν η Ιταλία προ δύο εβδομάδων», ανέφερε ο Σέρτζιο Μπρουσίν.

Η ανησυχία για τον κορωνοϊό στη Βρετανία εντείνεται, καθώς πλέον ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φτάσει τα 280, με τρεις ηλικιωμένους ασθενείς με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας να έχουν υποκύψει.

Ο δείκτης FTSE100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου άνοιξε με πτώση 8,5%, τη μεγαλύτερη ημερήσια μείωση από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:35

Τελευταιες Ειδησεις

08 Οκτωβρίου
Ο Υπουργός Εργασίας υπέβαλε μεσολαβητική πρόταση για σύμβαση στη ξενοδοχειακή βιομηχανία
20:47
Ανέβαλε τα προγραμματισμένα ταξίδια του σε Αγκόλα και Γερμανία ο Μπάιντεν
20:03
Διάγγελμα Νετανιάχου: Εξουδετερώσαμε τον Νασράλλα και τους διαδόχους του
19:53
Διαμάχη μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για τοποθετήσεις Χάρη Γεωργιάδη
19:46
ΠτΔ: Προσβολή για την πολιτεία και την κοινωνία οι εργαζόμενοι του ΡΙΚ να εκλιπαρούν για τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα
19:38
Θα μελετηθεί η απόφαση του ΕΔΑΔ με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
19:32
ΠτΔ: Το ενδεχόμενο σύγκλησης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό θα συζητήσει με τον Βρετανό Πρωθυπουργό
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024
18:00
Πιθανότατα νεκρός ο διάδοχος του Χασάν Νασράλα σε ισραηλινή επίθεση
17:17
Άλλα δύο χωριά στην ανατολική Ουκρανία κατέλαβε ο Ρωσικός στρατός
16:52
Νέες στάσεις εργασίας ανακοίνωσαν οι συντεχνίες του ΡΙΚ
16:48
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 08/10/24
16:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.