Ικανοποίηση Κομισιόν την έγκριση του κανονισμού για την ταξινόμηση επενδύσεων

Ικανοποίηση για την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του κανονισμού για την ταξινόμηση, μιας βασικής νομοθετικής πράξης που θα συμβάλει στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία δίνοντας ώθηση στις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα σε πράσινα και βιώσιμα έργα, εξέφρασε η Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, μετά την έγκριση από το ΕΚ, ο Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την οικονομία Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε πως, "η έκδοση του κανονισμού για την ταξινόμηση σήμερα αποτελεί ορόσημο στο πράσινο θεματολόγιό μας και δημιουργεί το πρώτο στον κόσμο σύστημα ταξινόμησης των περιβαλλοντικά βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων, γεγονός που θα δώσει ουσιαστική ώθηση στις βιώσιμες επενδύσεις". Όπως σημειώνει, ο κανονισμός "θεσπίζει επίσης επίσημα την πλατφόρμα για τη βιώσιμη χρηματοδότηση. Η πλατφόρμα αυτή θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην ανάπτυξη της ταξινόμησης της ΕΕ και της στρατηγικής μας για τη βιώσιμη χρηματοδότηση κατά τα επόμενα έτη".

Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο κανονισμός "θα συμβάλει στη θέσπιση του πρώτου στον κόσμο `πράσινου καταλόγου` –ενός συστήματος ταξινόμησης για βιώσιμες οικονομικές δραστηριότητες– που θα δημιουργήσει μια κοινή γλώσσα την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι επενδυτές παντού όταν επενδύουν σε έργα και οικονομικές δραστηριότητες με σημαντικό θετικό αντίκτυπο στο κλίμα και το περιβάλλον".

"Η νομοθετική αυτή πράξη θα είναι καθοριστικής σημασίας προκειμένου να καταστεί η ΕΕ κλιματικά ουδέτερη έως το 2050, καθώς παρέχει στους επενδυτές τη δυνατότητα να αναπροσανατολίσουν τις επενδύσεις τους προς πιο βιώσιμες τεχνολογίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες", αναφέρει η Κομισιόν.

Όπως ορίζεται στον κανονισμό, η Κομισιόν δημοσίευσε επίσης σήμερα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για μέλη της πλατφόρμας για τη βιώσιμη χρηματοδότηση. Η πλατφόρμα αυτή "θα είναι συμβουλευτικό όργανο στο οποίο θα συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα" και "θα βοηθά την Κομισιόν να καταρτίζει τεχνικά κριτήρια ελέγχου (τις λεγόμενες κατ` εξουσιοδότηση πράξεις) που θα αναπτύσσουν περαιτέρω την ταξινόμηση. "Θα παρέχει επίσης συμβουλές στην Κομισιόν αφενός, σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη της ταξινόμησης της ΕΕ ώστε να καλύψει και άλλους στόχους βιωσιμότητας και, αφετέρου, σχετικά με τη βιώσιμη χρηματοδότηση γενικότερα", σημειώνεται.

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:30

Τελευταιες Ειδησεις

07 Οκτωβρίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 7/10/24
11:03
Ρεκόρ επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου
11:00
Ισαάκ Χέρτσογκ: Ο κόσμος να στηρίξει το Ισραήλ στη μάχη κατά των εχθρών
10:49
Οδηγός, 57 ετών, προκάλεσε σύγκρουση 5 οχημάτων: Οδηγούσε με επταπλάσια αλκοόλη από την κανονική
10:29
Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν γιατροί και νοσηλευτές
10:01
Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον της Χάιφα
09:22
Μάριος Χαρτσιώτης: Δειλή και εύκολη πράξη η παραίτηση
08:12
Λόιντ Όστιν: Ακλόνητη η δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ
06:49
Ρατσιστική επίθεση και ληστεία εις βάρος διανομέων φαγητού
06:41
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024
06:34
Επιθέσεις του Ισραήλ και στην Συρία
06:11
Πολύ σύντομα η επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.