Βέλγιο: Σε καραντίνα πετρελαιοφόρο ύστερα από κρούσματα κορονοϊού

Το βελγικό λιμάνι της Αμβέρσας έθεσε σε καραντίνα ένα δεξαμενόπλοιο με σημαία Μάλτας έως τουλάχιστον τις 4 Ιουλίου καθώς πάνω από τα μισά από τα μέλη του πληρώματός του βρέθηκαν θετικά στην COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης του λιμένα.

Το Minerva Oceania παραμένει στον προβλήτα Leopold του λιμανιού καθώς 15 από τα 26 μέλη του πληρώματός του βρέθηκαν θετικά σε τεστ που διενεργήθηκε για τον κορονοϊό, ανέφερε εκπρόσωπος του λιμανιού σε δήλωση που εστάλη με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Δύο από τα μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά νοσηλεύονται, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος παραμένουν εντός του πλοίου, με όσους έχουν προσβληθεί από την COVID-19 να βρίσκονται απομονωμένοι σε ξεχωριστές καμπίνες. Η εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πότε το πλοίο έφθασε στην Αμβέρσα ή από πού ήρθε.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο MarineTraffic, το πετρελαιοφόρο έφθασε στην Αμβέρσα στις 19 Ιουνίου ύστερα από ταξίδι ενός μήνα από το Ρας Λαφάν στο Κατάρ.

Το λιμάνι της Αμβέρσας, όπου εργάζονται περίπου 60.000 άνθρωποι, ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει την κατάσταση με τις φλαμανδικές υγειονομικές αρχές στις 4 Ιουλίου.

Βελγικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι ένα ακόμα πλοίο τέθηκε σε καραντίνα στο λιμάνι τον Απρίλιο, ύστερα από κρούσματα που εντοπίστηκαν στο πλήρωμα.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:23

Τελευταιες Ειδησεις

07 Οκτωβρίου
Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον της Χάιφα
09:22
Μάριος Χαρτσιώτης: Δειλή και εύκολη πράξη η παραίτηση
08:12
Λόιντ Όστιν: Ακλόνητη η δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ
06:49
Ρατσιστική επίθεση και ληστεία εις βάρος διανομέων φαγητού
06:41
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024
06:34
Επιθέσεις του Ισραήλ και στην Συρία
06:11
Πολύ σύντομα η επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν
05:53
Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ
05:37
Αεροπορικές επιδρομές σε προάστια της Βηρυτού. Τρομοκρατική επίθεση στην Μπερ Σεβά
05:31
Με αμείωτη ένταση οι επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ
05:27
Δίωρη στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών
05:24
Συνέρχεται στις 11:00 το Εθνικό Συμβούλιο
05:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.