Ισπανία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο διεκδικούν την προεδρία του Eurogroup

Η Ισπανία, η Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο διεκδικούν την προεδρία του Eurogroup, την ώρα που η Ευρώπη καλείται να διαχειριστεί μια ιστορική ύφεση.

Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Νάντια Καλβίνιο, 51 ετών, ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε τις προθέσεις της.

"Έθεσα την υποψηφιότητα μου για την προεδρία του Eurogroup με τη βούληση να συνεχίσω να εργάζομαι για μια ισχυρή και ευημερούσα ευρωζώνη", έγραψε στο Twitter.

O φιλελεύθερος-συντηρητικός υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Πασκάλ Ντόνοχιου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup, λίγες ώρες μετά την υποψηφιότητα της Ισπανίδας Νάντια Καλβίνιο.

"Ο πρόεδρος του Eurogroup έχει καθοριστικό ρόλο να παίξει στην πολιτική απάντηση στα κύρια οικονομικά θέματα, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας της Covid-19", υπογραμμίζει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του 45χρονου Ντόνοχιου, ο οποίος παρουσιάζεται ως "ένας από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ και μέλη του Eurogroup" με την μακροβιότερη θητεία.

Ο φιλελεύθερος υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιέρ Γκραμένια, 62 ετών, ήταν ο τελευταίος που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με την υπόσχεση να "ακούει όλους τους συναδέλφους του", εάν γίνει πρόεδρος της Ευρωομάδας.

"Χαιρετίζω θερμά την πρωτοβουλία τους! Η εξαίρετη αυτή ομάδα υποψηφίων δείχνει τη συνάφεια του Eurogroup σήμερα για τη διασφάλιση της σταθερότητας/ευημερίας στην Ευρωζώνη", ήταν το μήνυμα στο Twitter του απερχόμενου προέδρου Μάριο Σεντένο η θητεία του οποίου λήγει στις 9 Ιουλίου.

 

 

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:23

Τελευταιες Ειδησεις

07 Οκτωβρίου
Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον της Χάιφα
09:22
Μάριος Χαρτσιώτης: Δειλή και εύκολη πράξη η παραίτηση
08:12
Λόιντ Όστιν: Ακλόνητη η δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ
06:49
Ρατσιστική επίθεση και ληστεία εις βάρος διανομέων φαγητού
06:41
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024
06:34
Επιθέσεις του Ισραήλ και στην Συρία
06:11
Πολύ σύντομα η επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν
05:53
Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ
05:37
Αεροπορικές επιδρομές σε προάστια της Βηρυτού. Τρομοκρατική επίθεση στην Μπερ Σεβά
05:31
Με αμείωτη ένταση οι επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ
05:27
Δίωρη στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών
05:24
Συνέρχεται στις 11:00 το Εθνικό Συμβούλιο
05:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.