Η Σλοβακία ανοίγει τα σύνορά της για 16 χώρες, περιλαμβανομένης και της Κύπρου

Η Σλοβακία θα επιτρέψει από τις 10 Ιουνίου τα ελεύθερα ταξίδια από και προς 16 ακόμα ευρωπαϊκές χώρες -μεταξύ των οποίων και η Κύπρος και η Ελλάδα -και δεν θα απαιτείται πλέον η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ιγκόρ Μάτοβιτς, καθώς η χώρα χαλάρωσε περαιτέρω τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
 
Δεν θα υπάρχουν περιορισμοί για επισκέπτες από τη Γερμανία, το Λιχτενστάιν, την Ελβετία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, τη Δανία και την Ισλανδία. Την περασμένη εβδομάδα, η Σλοβακία άνοιξε και πάλι τα σύνορά της με τις γειτονικές της Τσεχία, Αυστρία και Ουγγαρία.
 
Η Σλοβακία είχε επιβάλει σχετικά αυστηρούς περιορισμούς, όπως κλείσιμο συνόρων πριν καταγράψει κρούσματα, και κινήθηκε προσεκτικά σε ό,τι αφορά το εκ νέου άνοιγμά τους.
 
Ο Μάτοβιτς δήλωσε επίσης ότι η υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξη από το εξωτερικό θα καταργηθεί για χώρες που είναι στη λίστα αυτών που θεωρούνται ασφαλείς, και οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να ενεργοποιήσουν την "έξυπνη καραντίνα" στα κινητά τους τηλέφωνα.
 
Οι Σλοβάκοι που επιστρέφουν από χώρες εκτός της λίστας αυτής θα πρέπει και πάλι να αυτοαπομονωθούν και να υποβληθούν σε τεστ για κορωνοϊό. "Προχωρούμε από τις απαγορεύσεις στην προσωπική ευθύνη", δήλωσε ο Μάτοβιτς σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η κυβέρνηση θα χαλαρώσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας, η οποία από αύριο θα απαιτείται μόνο για εσωτερικούς χώρους, δήλωσε ο Μάτοβιτς. Η χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων κατέγραψε 1.531 κρούσματα COVID-19 και 28 θανάτους.

 

 


 
Πηγές ΚΥΠΕ ΑΠΕ- ΜΠΕ Reuters

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:40

Τελευταιες Ειδησεις

07 Οκτωβρίου
Βανδαλισμοί στο Γυμνάσιο Κιτίου-Άγνωστοι έσπασαν τζάμια και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους
12:29
Έναρξη διαλόγου για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας
12:13
Πετρελαϊκό σταθμό στην Κριμαία-τον μεγαλύτερο στην περιοχή- έπληξε ο ουκρανικός στρατός
11:33
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 7/10/24
11:03
Ρεκόρ επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου
11:00
Ισαάκ Χέρτσογκ: Ο κόσμος να στηρίξει το Ισραήλ στη μάχη κατά των εχθρών
10:49
Οδηγός, 57 ετών, προκάλεσε σύγκρουση 5 οχημάτων: Οδηγούσε με επταπλάσια αλκοόλη από την κανονική
10:29
Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν γιατροί και νοσηλευτές
10:01
Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον της Χάιφα
09:22
Μάριος Χαρτσιώτης: Δειλή και εύκολη πράξη η παραίτηση
08:12
Λόιντ Όστιν: Ακλόνητη η δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ
06:49
Ρατσιστική επίθεση και ληστεία εις βάρος διανομέων φαγητού
06:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.