Ιταλία: Εθελοντικά τεστ κορονοϊού σε διδάσκοντες και δειγματοληπτικά σε μαθητές από τον Σεπτέμβριο

Όπως επιβεβαίωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο παιδείας, πρόθεση της κυβέρνησης Κόντε είναι να ανοίξουν τα σχολεία της χώρας στα μέσα Σεπτεμβρίου και να ληφθούν τα αποτελεσματικότερα δυνατά μέτρα για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, λόγω του κορονοϊού.

Στόχος του υπουργείου παιδείας της Ρώμης είναι να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν πάνω από δυο εκατομμύρια νέα, μονοθέσια θρανία, με στόχο την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των μαθητών. Έως τώρα, όμως, οι εταιρίες που είναι σε θέση να παράξουν τα συγκεκριμένα θρανία στην Ιταλία, απάντησαν ότι είναι πολύ δύσκολο -έως και αδύνατο- να καταφέρουν να σεβαστούν την ημερομηνία παράδοσης, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η Ιταλίδα υπουργός παιδείας Λουτσία Ατσολίνα, παράλληλα, δήλωσε στην εφημερίδα La Stampa ότι είναι πιθανόν, τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά και πέρα από το καθιερωμένο ωράριο λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με τον Τύπο, με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν, σε εθελοντική βάση, τεστ στο διδακτικό και το διοικητικό προσωπικό, ενώ, δειγματοληπτικά, θα γίνονται (ανά διαστήματα και πάντα εθελοντικά) τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού και σε μαθητές.

Τα τεστ δεν θα πραγματοποιούνται μέσα στα σχολεία, αλλά σε δομές του ιταλικού δημόσιου συστήματος υγείας. Παράλληλα, γιατροί του ιταλικού δημοσίου θα ελέγχουν την υγειονομική κατάσταση στο εσωτερικό όλων των σχολικών συγκροτημάτων της χώρας.

Η Ιταλίδα υπουργός υγείας έχει ήδη ανακοινώσει, τέλος, ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε τα μαθήματα να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν και εκτός σχολικών κτηρίων, σε θέατρα, κινηματογράφους και βιβλιοθήκες.

Πηγή : ΑΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:48

Τελευταιες Ειδησεις

06 Οκτωβρίου
Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Νίκου Ανδρουλάκη και μάχη Δούκα με Γερουλάνο
22:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024
22:00
Μαζικές ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Λιβάνου -Στόχος αποθήκες όπλων
21:00
Πεντάγωνο: "Τετ-α-τετ" υπουργών Άμυνας Ηνωμένων Πολιτειών -Ισραήλ, την Τετάρτη
20:54
Λεμεσός: 15 νεαροί επιτέθηκαν και λήστεψαν δύο Ινδούς -Συλλήψεις δύο υπόπτων...
20:31
OHE: Παραβιάστηκε ανθρωπιστική νομοθεσία από βομβαρδισμούς Ισραήλ στον Λίβανο
20:26
"Ταξιδέψτε άφοβα", προτρέπει ο Βαφεάδης -Ασφαλής ο εναέριος χώρος της Κύπρου
20:18
Ιράν: Ολιγόωρο λοκντάουν στα αεροδρόμια της χώρας
20:08
Χαράλαμπος Χαριλάου: «Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν είναι σάκος του μποξ»!
17:57
Η βία εναντίον επαγγελματιών υγείας δεν θα γίνει ανεκτή, διαμηνύει ο Ιατρικός Σύλλογος
17:48
Ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός ενόψει τριμερούς στο Εθνικό, λέει ο Εκπρόσωπος
17:21
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 6/10/24
17:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.