Υποχρεωτική η επανάληψη εξέτασης COVID-19 για επιβάτες από χώρες Κατηγορίας Γ, λέει το Υπ. Υγείας

Πολίτες που αφικνούνται από χώρες που εμπίπτουν στην Κατηγορία Γ θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλονται σε μοριακή εξέταση για τη νόσο COVID-19, 48 ώρες πριν τη λήξη του αυτοπεριορισμού τους, με ιδία έξοδα, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού για τον περιορισμό της εισαγωγής περιστατικών COVID-19 από τις πύλες εισόδου και με βάση την επιδημιολογική εικόνα των διαφόρων χωρών, η οποία επαναξιολογήθηκε από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων ως προς τη νόσο COVID-19, και σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, Αρ. 37, ημερομηνίας 12 Αυγούστου 2020, καθορίζονται τα ακόλουθα:

Οι πολίτες που αφικνούνται από χώρες που εμπίπτουν στην Κατηγορία Γ θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλονται σε μοριακή εξέταση για τη νόσο COVID-19, 48 ώρες πριν τη λήξη του αυτοπεριορισμού τους, με ιδία έξοδα.

Σημειώνει ότι το αποτέλεσμα της εργαστηριακής εξέτασης πρέπει να αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Νοείται ότι ο αυτοπεριορισμός τερματίζεται εφόσον το αποτέλεσμα της επαναληπτικής εργαστηριακής εξέτασης είναι αρνητικό.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το περί Λοιμοκαθάρσεως Διάταγμα (Αρ. 30, παράγραφος 2.8 (α)) του 2020, επιτρέπεται η είσοδος στη Δημοκρατία από χώρες Κατηγορίας Γ μόνο καθορισμένων κατηγοριών πολιτών που μπορούν να επιλέξουν να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο για την νόσο COVID-19 κατά την άφιξή τους στην Κύπρο ή να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό RT-PCR COVID-19 με αρνητικό αποτέλεσμα το αργότερο 72 ώρες προ της αναχώρησης. Αν η περίοδος διαμονής τους στη Δημοκρατία υπερβαίνει τις 4 μέρες, τα πρόσωπα αυτά οφείλουν να παραμένουν σε καθεστώς περιορισμού για 14 μέρες.

Σημειώνεται ότι η ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια της εργαστηριακής εξέτασης καθορίστηκε στα €85. Διευκρινίζεται ότι η μόνη αποδεκτή και εγκεκριμένη μέθοδος διερεύνησης της νόσου COVID-19 είναι η διαγνωστική μεθοδολογία που ανιχνεύει το γενετικό υλικό του ιού (RT-RCR), και διενεργείται σε ιδιωτικά Κλινικά Εργαστήρια που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία επαλήθευσης της μεθοδολογίας τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:30

Τελευταιες Ειδησεις

04 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 4 Μαΐου 2024
22:00
Ην. Βασίλειο: Δήμαρχος Λονδίνου επανεξελέγη ο Σαντίκ Καν από το Εργατικό Κόμμα
20:16
Ρωσία: Στη λίστα των "καταζητούμενων προσώπων" ο πρόεδρος της Ουκρανίας
20:10
Κυπριακό, οικονομία, μεταναστευτικό στο Πασχαλινό μήνυμα του Πρ. Χριστοδουλίδη
19:27
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας για έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες
19:07
Χειροπέδες σε 18χρονο για κατοχή 1.800 κροτίδων στη Λεμεσό
18:28
Κίτρινη προειδοποίηση για την Κυριακή του Πάσχα -Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι
18:11
Κριμαία: Ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν αμερικανικούς πυραύλους από την Ουκρανία
17:57
Γέρι: 50 χρόνια κατοχής... 50 σπασμένες στάμνες για τη λευτεριά!
17:49
Οσονούπω η απόφαση του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου για τη Μονή Οσίου Αββακούμ
17:40
Με τις δέουσες τιμές έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα
17:33
Φονικό κύμα καύσωνα πλήττει την Ασία -Ρεκόρ ψηλών θερμοκρασιών
17:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.