Πτώση για 8η συνεχόμενη ημέρα στα νέα κρούσματα COVID19 στο Βέλγιο

Πτώση για 8η συνεχόμενη ημέρα και ταυτόχρονα εβδομαδιαία πτώση κατά μέσ όρο, καταγράφουν τα κρούσματα του COVID-19 στο Βέλγιο την εβδομάδα από 14 μέχρι και 20 Αυγούστου όπως ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές. Ο ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων έπεσε στα 493,3 ή κατά 15%.

Tα νέα κρούσματα στην περιοχή των Βρυξελλών την εβδομάδα από 14 μέχρι και 20 Αυγούστου έφτασαν συνολικά τα 881.
Αυξήσεις παρατηρούνται στις περιοχές Αϊνό και φλαμανδική Βραβάνδη (με 43 και 38,4 ανά ημέρα κατά μέσο όρο). Η περιοχή της Αμβέρσας, απεναντίας, συνεχίζει να καταγράφει μειωμένα ποσοστά (775, ήτοι 346 λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα).
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 468 νέα κρούσματα με αποτέλεσμα το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται στα 81.936.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα από την αρχή της πανδημίας είναι 9.992 (5.016 στη Φλάνδρα, 3.447 στη Βαλλονία και 1.529 στις Βρυξέλλες), με μέσο ημερήσιο όρο θανάτων κατά το ως άνω χρονικό διάστημα 8,6 (0% αύξηση σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο διάστημα). Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι 312, εκ των οποίων οι 87 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Την ίδια περίοδο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία καταγράφουν πτώση της τάξης του 15% με ημερήσιο μέσο όρο 28. Το σύνολο των εισαγωγών από την αρχή της κρίσης υγείας ανέρχεται στις 18.879.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Τμήματος Ιογενών Ασθενειών στο Επιστημονικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και ομοσπονδιακός εκπρόσωπος, Steven Van Gucht, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδόφωνη εφημερίδα Het Nieuwsblad τονίζει ότι "κανείς δεν ανέμενε πως η χώρα θα έφτανε τόσο γρήγορα τους 10.000 νεκρούς".

“Είμαστε πάντως μία από τις λίγες χώρες που προβαίνουν σε πλήρη και ακριβή καταγραφή των θανάτων από κορωνοϊό”, επισημαίνει, συμπληρώνοντας ότι “δε μας ξέφυγε σχεδόν ούτε μία περίπτωση”. Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κατά τον περασμένο Μάρτιο αποδίδεται κυρίως στα προβλήματα που εντοπίζονται στους οίκους ευγηρίας.

Ο Βέλγος ειδικός εκφράζει την ανησυχία του για τη συμπεριφορά των πολιτών σε ό,τι αφορά την πανδημία: “Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι η κόπωση που διαχέεται στην κοινωνία. Ο ιός είναι ο ίδιος που ήταν και πριν από έξι μήνες, ο κόσμος θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό. Τα περισσότερα νέα κρούσματα αυτή την περίοδο σημειώνονται σε οικογενειακές συγκεντρώσεις. Εκεί δεν τηρούνται οι κανόνες και ο κόσμος συμπεριφέρεται, όπως έκανε πάντα. Μόνο, όμως, με την τήρηση των μέτρων θα καταφέρουμε να αποτρέψουμε μία κατάσταση, όπως τη βιώσαμε τον Μάρτιο. Κατανοώ την κριτική. Τα μέτρα θα πρέπει να είναι σταθερά, όχι να αλλάζουν κάθε τόσο, και θα πρέπει, επίσης, να λαμβάνεται υπ’ όψιν η κοινωνική ζωή και η οικονομία”.

Παρ’ όλα αυτά, παραμένει αισιόδοξος σχετικά με την κατάσταση στους οίκους ευγηρίας: “Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε δραματικές εικόνες, όπως την περασμένη άνοιξη. Στα γηροκομεία της χώρας κατεβλήθη τεράστια προσπάθεια”.

Τέλος όπως ανακοινώθηκε προκειμένου να υπάρξει “καλύτερη ταυτοποίηση” των παραβατών στην κεντρική αγορά τροφίμων των Βρυξελλών, η Αστυνομία θα χρησιμοποιεί δύο drones, τα οποία θα υπερίπτανται στην αγορά των σφαγείων του Anderlecht και θα ελέγχουν, εάν οι πολίτες φορούν μάσκα και τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους κατά την επίσκεψή τους στην κεντρική αγορά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:14

Τελευταιες Ειδησεις

06 Οκτωβρίου
Ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός ενόψει τριμερούς στο Εθνικό, λέει ο Εκπρόσωπος
17:21
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 6/10/24
17:13
Ισραήλ: 25χρονη νεκρή και 10 τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση ενόπλου
16:28
Πανέτοιμο το Ιράν να απαντήσει σε πιθανή... απάντηση -επίθεση του Ισραήλ
16:22
Λίβανος: Αγνοείται η τύχη κορυφαίου στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης
16:11
Με το χέρι στην σκανδάλη το Ισραήλ για αντίποινα εναντίον του Ιράν -Επιθέσεις σε Λίβανο -Γάζα
16:01
Συνέντευξη Γεραπετρίτη: Μιλά για τριμερή, Κυπριακό και ηλεκτρική διασύνδεση...
15:54
Σε πλήρη εξέλιξη ο επαναπατρισμός, μέσω Κύπρου, υπηκόων ξένων χωρών από τον Λίβανο
15:32
Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για ανάδειξη προέδρου -Έξι οι υποψήφιοι μνηστήρες...
15:18
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 6/10/24
15:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024
12:55
Υπέκυψε στα τραύματα του ο Μηνάς Χατζημιχαήλ
11:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.