Ισπανία: Μαύρος Ιούλιος για την τουριστική κίνηση στη χώρα

Ο δεύτερος πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, η Ισπανία, είδε τον αριθμό των διεθνών τουριστών να καταποντίζεται κατά 75% τον Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, παρά την άρση του lockdown και το άνοιγμα των συνόρων της χώρας, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (INE).

Ο Ιούλιος ήταν ο πρώτος μήνας κατά τον οποίο η Ισπανία επέστρεψε στην κανονικότητα, αφού η χώρα υιοθέτησε ένα από τα πιο αυστηρά lockdown παγκοσμίως, το οποίο ήρε εντελώς στις 21 Ιουνίου όταν άνοιξαν ξανά και τα σύνορά της.
Ο τουρισμός είναι ένας από τους πυλώνες της ισπανικής οικονομίας και αντιπροσωπεύει το 12% του ΑΕΠ της χώρας.
Η μείωση των συνολικών δαπανών των ξένων τουριστών στην Ισπανία έφτασε το 79,5% τον Ιούλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2019.
Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, οι αφίξεις τουριστών στην Ισπανία τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 12 φορές σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ οι συνολικές τους δαπάνες κατά 18 φορές, έπειτα από σχεδόν μηδενική δραστηριότητα λόγω του lockdown που ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου.
Βασική χώρα προέλευσης των τουριστών ήταν η Γαλλία, ενώ ακολουθούσαν η Γερμανία και η Βρετανία.
Εξάλλου τον Ιούλιο, η περιοχή της Ισπανίας με τη μεγαλύτερη τουριστική δραστηριότητα ήταν οι Βαλεαρίδες Νήσοι και ακολούθησαν η Καταλονία και η Βαλένθια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:02

Τελευταιες Ειδησεις

06 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024
12:55
Υπέκυψε στα τραύματα του ο Μηνάς Χατζημιχαήλ
11:27
Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ελπίζει ότι η τριμερής θα έχει θετικά αποτελέσματα
11:14
Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων της ισραηλινής επίθεσης σε τέμενος και σχολείο στη Γάζα
09:09
Ο Ζελένσκι θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα το "Σχέδιο Νίκη"
08:32
Αιματηρή επίθεση το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας. Τουλάχιστον 21 νεκροί
08:30
Συνεχίζεται η απομάκρυνση αμερικανών πολιτών από το Λίβανο
08:24
Γκουτέρες: Παραμένει σθεναρή η παγκόσμια καταδίκη των ενεργειών της Χαμάς
06:09
Ισαάκ Χέρτσογκ: Τα τραύματα από τη φονική επίθεση της Χαμάς δεν έχουν επουλωθεί
05:42
Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν
05:40
Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε προάστιο της Βηρυτού
05:36
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 6/10/24
05:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.