Πρωτοσέλιδο Χουριέτ: Σκληρή απάντηση στην αλαζονεία

Σκληρή απάντηση στην αλαζονεία” είναι ο μεγάλος πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας Χουριέτ η οποία υποστηρίζει ότι το τουρκικό ναυτικό εμπόδισε προσπάθεια παραβίασης από την Ελλάδα, ενώ αυτή τη φορά η Ε/κ πλευρά εξέδωσε NAVTEX προσπαθώντας να παραβιάσει την τουρκική υφαλοκρηπίδα με ερευνητικό πλοίο υπό σημαία Μάλτας το οποίο ενοικίασε. Η Άγκυρα απάντησε με αντι NAVTEX σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η τουρκική εφημερίδα ‘Ακσάμ’ με πρωτοσέλιδο τίτλο “Αλεργία Μακρόν για την Τουρκία”, γράφει ότι αυτή τη φορά ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χειρίστηκε τα γεγονότα για το αποικιακό παρελθόν του για να επιτεθεί στην Τουρκία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αναφέροντας ότι ‘η Ελλάδα δεν ήταν η επιθετική πλευρά το καλοκαίρι του 2020 στην ανατολική Μεσόγειο”, ο Μακρόν ισχυρίστηκε αυτή τη φορά ότι η Αλγερία η οποία απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία μετά από ένα αιματηρό πόλεμο ζούσε αρχικά ως αποικία ενώ ήταν υπό Τουρκοκρατία. Επικαλείται μάλιστα δήλωση του Μακρόν ότι “η ιστορία της Αλγερίας έχει ξαναγραφτεί υπό την τουρκική επιρροή και δεν βασίζεται σε γεγονότα, βασίζεται στο μίσος προς τη Γαλλία”.

Στο μεταξύ η αντιπολιτευτική εφημερίδα Σοζτζού σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της “Τα πλοία σκουριάζουν στο λιμάνι, χάνουμε την ανατολική Μεσόγειο”, φιλοξενεί δηλώσεις του αντιναύαρχου Τζιχάτ Γιαϊτζί ο οποίος υποστηρίζει πως εάν η Τουρκία σταματήσει τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο επειδή συζητάνε με την Ελλάδα, θα χάσουν την ανατολική Μεσόγειο από τα χέρια τους. “Είχαμε δύο ερευνητικά πλοία και δύο γεωτρύπανα στην ανατολική Μεσόγειο, τώρα κανένα. Θέτουμε μόνοι μας εκτός νόμου τη συμφωνία με την Λιβύη”, λέει ο Γιαϊτζί.

ανταπόκριση: Άννα Ανδρέου/Κωνσταντινούπολη

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Οκτωβρίου 2021 - 09:47

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Σεπτεμβρίου
Νεκρός ο επικεφαλής της Χαμάς στο Λίβανο
11:21
Κρίσιμη αλλά χωρίς επιπλοκές η κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας
11:05
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 30/09/24
11:02
Υπουργός Εξωτερικών: Ανοικτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς για το Κυπριακό τον Οκτώβριο
10:46
Η Σακελλαροπούλου αρχίζει σήμερα επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο
09:48
Με ρίψη κανονιοβολισμών η παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία
09:44
Αναμένει οδικό χάρτη για εκσυγχρονισμό και αναδιάρθρωση της Αστυνομίας ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης
09:05
Επίσημη ενημέρωση από ΟΗΕ για την τριμερή αναμένει η κυβέρνηση
08:37
Επιστρέφει στις Κεντρικές Φυλακές ο ισοβίτης
08:03
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κορινθία. Εντοπίστηκαν δύο νεκροί
06:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
06:30
Αυστρία: Συντριπτική νίκη της ακροδεξιάς στις εκλογές
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.