Νουρής: Η πλειοψηφία των εταίρων αναγνώρισε την ανάγκη για συμφωνίες επιστροφής με τρίτες χώρες

Την αναγκαιότητα «για υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων κατά της παράνομης μετανάστευσης» και για «συνομολόγηση συμφωνιών επιστροφής με τρίτες χώρες» αναγνώρισε η πλειοψηφία των κρατών μελών της ΕΕ, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για το μεταναστευτικό στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.

Όπως είπε, το Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της Πέμπτης ήταν εξαιρετικά σημαντικό, καθώς η Κύπρος επεξήγησε «με σαφήνεια τις δυσβάστακτες πιέσεις που η Kύπρος δέχεται, με ιδιαίτερη αναφορά στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία».

Σύμφωνα με τον κ. Νουρή, «για πρώτη φορά, και με τον πλέον επίσημο τρόπο, αναγνωρίστηκε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για επιτήρηση της Πράσινης Γραμμής, η οποία δεν είναι το εξωτερικό μας σύνορο».

Ο κ. Νουρής ανέφερε ακόμα πως «η μεγάλη πλειοψηφία των κρατών μελών της ΕΕ, με την συνυπογραφή των δύο εγγράφων που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, αναγνώρισε την αναγκαιότητα για την υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και τη συνομολόγηση συμφωνιών επιστροφής με τρίτες χώρες, κάτι που η ίδια η χώρα μας προέταξε στο κοινό έγγραφο που συνυπογράψαμε με τους MΕD5».

Οι Υπουργοί συζήτησαν και ανασκόπησαν ακόμα την κατάσταση στο Αφγανιστάν, τις τελευταίες εξελίξεις, και την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα και αξιολόγησαν την εφαρμογή των αποφάσεων που λήφθηκαν στο προηγούμενο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών.

«Παραμένει διάχυτη η ανησυχία όλων μας για την επιδείνωση της κατάστασης, και την αναγκαιότητα για περαιτέρω λήψη μέτρων ούτως ώστε να αποτραπεί ένα νέο μεταναστευτικό κύμα προς την Ευρώπη» κατέληξε.

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Οκτωβρίου 2021 - 17:20

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

09 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024
21:56
HΠΑ: Πέντε εκατομμύρια πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω του τυφώνα Μίλτον
21:51
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν- Νετανιάχου για την πιθανή επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν
21:46
Πρόεδρος: Πληροφορήθηκα με τεράστια περηφάνια τη βράβευση του Ντέμη Χασάμπη με το Νόμπελ Χημείας
21:19
Υπουργός Εξωτερικών: Σημαντική επιτυχία η εκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
20:51
Γκάλαντ: Τα αντίποινα κατά του Ιράν θα είναι «θανατηφόρα, ακριβή και αναπάντεχα»
20:45
Επτά ανήλικους συνέλαβε η Αστυνομία για διαρρήξεις και κλοπές
19:57
Μεγάλη επιτυχία για Κύπρο -Εκλέγηκε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
19:47
Εισβολή χαρακτήρισε ο Πέδρο Σάντσεθ την ισραηλινή επίθεση στο Λίβανο
18:52
Ερντογάν: Η Χαμάς δίνει αγώνα στη Γάζα και για την Τουρκία
18:10
Νόμιμες οι πράξεις του τέως Εφόρου Φορολογίας μέχρι την ακύρωση του διορισμού του
17:54
Ο Ντέμης Χασάμπης μίλησε για τη βράβευση του και την πρωτοποριακή του έρευνα
17:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.