Δεν έχει καεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο από Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα, λέει το Τμήμα Δασών

Μέχρι σήμερα «δεν έχει καεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο» από το Εθνικό Δασικό Πάρκο του Ακάμα (για την ακρίβεια κάηκαν 0,05 εκτάρια), αλλά και η καμένη έκταση εκτός του Πάρκου στην ευρύτερη περιοχή του Ακάμα περιορίστηκε στα 27 εκτάρια πολύ πιο κάτω από το μέσο όρο της δεκαετίας ο οποίος ανέρχεται στα 70 εκτάρια, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Τμήμα Δασών.

Σε σχέση με δημοσίευμα στη χθεσινή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας του Φιλελευθέρου «Καίνε τον Ακάμα με οργανωμένο σχέδιο», το Τμήμα Δασών σημειώνει ότι «ούτε ο Ακάμας καίγεται, ούτε οργανωμένο Σχέδιο υπάρχει. Απλά και κατηγορηματικά ο τίτλος του Άρθρου είναι παραπλανητικός. Ενώ λοιπόν στο κείμενο αναφέρεται επί λέξει ‘Τα πρόσθετα μέτρα λαμβάνονται για την αντιμετώπιση τυχόν κακόβουλων πυρκαγιών’ ο τίτλος μιλά ότι ‘Καίνε τον Ακάμα’ δηλαδή ότι ο Ακάμας φλέγεται, ότι ο Ακάμας έχει παραδοθεί στις φλόγες. Όσο για το οργανωμένο Σχέδιο δεν βρήκαμε καμιά αναφορά στο κείμενο. Καμιά λοιπόν σχέση ο τίτλος με το κείμενο».

Περαιτέρω το Τμήμα Δασών διευκρινίζει ότι λανθασμένα θεωρούνται όλες οι πυρκαγιές, οι οποίες τίθενται εκ προθέσεως ως κακόβουλες. Για παράδειγμα, σημειώνει, το καψάλισμα της αποκαλάμης είναι ένα εσκεμμένο άναμμα φωτιάς που αν δεν ξεφύγει του ελέγχου δε χαρακτηρίζεται ως πυρκαγιά.

«Το δημοσίευμα, δύο τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο τις χαρακτηρίζει ως πυρκαγιές, τις χαρακτηρίζει και ως κακόβουλες. Ενημερώνεται το κοινό ότι δεν είχαμε ούτε μια κακόβουλη πυρκαγιά κατά του Εθνικού Δασικού Πάρκου του Ακάμα, ούτε πέρυσι, ούτε φέτος», προστίθεται.

Λανθασμένα θεωρούνται οι πυρκαγιές της Πέγειας, ως πυρκαγιές του Ακάμα.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοεμβρίου 2021 - 08:26

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

09 Οκτωβρίου
Ουκρανία: Πέντε τραυματίες από ρωσική επίθεση με drone στην περιφέρεια της Οδησσού
12:03
ΠτΔ: Η Ε/Κ πλευρά δεν έχει βολιδοσκοπηθεί για το ενδεχόμενο να μετακινηθεί από τις "κόκκινες γραμμές" της
10:47
Πρόεδρος ΔΣ ΑΗΚ: Επιβεβαίωσε την πρόταση Παπαναστασίου για τον GSI προς την Αρχή
10:12
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον Ιό του Δυτικού Νείλου
08:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024
06:57
Γαλλία: Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μπαρνιέ
06:32
ΗΠΑ: Ο κυκλώνας Μίλτον ενισχύθηκε στην κατηγορία 5 με κατεύθυνση προς Φλόριντα
06:26
ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις λέει πως έχει σημειωθεί πρόοδος στην προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
06:16
Διάγγελμα Νετανιάχου προς κατοίκους Λιβάνου: Τους καλεί να εξεγερθούν κατά της Χεζμπολά
06:14
Συνεχίζονται με σφοδρότητα οι ισραηλινές επιχειρήσεις στο Λίβανο
06:03
Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας ανέβαλε την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, κατόπιν εντολής του Νετανιάχου
05:58
Συρία: 7 νεκροί και 11 τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα σε κτίριο στη Δαμασκό
05:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.