Λύμπια: Απόφαση για άμεση επιδιόρθωση ζημιών και εξεύρεση λύσεων για μη επανάληψη προβλημάτων

Οδηγίες για άμεση επιδιόρθωση ζημιών αλλά και εξεύρεση λύσεων ώστε να μην υπάρξουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον εξαιτίας καιρικών φαινομένων, δόθηκαν σε συνάντηση την Τετάρτη μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή και της Κοινοτικής Αρχής Λυμπιών. Ο ΥΠΕΣ επισκέφθηκε την κοινότητα που πλήγηκε από τις βροχές των περασμένων ημερών και επιθεώρησε την κατάσταση με συνεργεία της επαρχιακής διοίκησης.

Δηλώσεις Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή
"
Είμαστε εδώ μαζί με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, την επαρχιακή διοίκηση και τις τεχνικές υπηρεσίες, μετά την πρώτη δική μας αποτίμηση και την καταγραφή των ζημιών, και όχι μόνο, είμαστε εδώ ακριβώς για να συνεκτιμήσουμε και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε για την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος.


Ήδη είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι με την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών  και ιδιαίτερα της επαρχιακή διοίκησης, τους οποίους και ευχαριστώ, ο ένας από τους δύο χωρητικούς δρόμους που είχαν πρόβλημα έχει ήδη αποκατασταθεί. Εργαζόμαστε στον δεύτερο. Υπάρχει η αποτίμηση όσον αφορά στις ζημιές στα διάφορα ιδιωτικά υποστατικά. Έχουμε συζητήσει με τον Πρόεδρο της Κοινότητας το πρόβλημα.


Πρόσθετα το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αναλάβει για την αποκατάσταση για των αγροτικών δρόμων και θα καλύψουμε και το σύνολο της δαπάνης, πλην μιας μικρής συνεισφοράς της κοινοτικής αρχής.
Και αυτό το οποίο συζητήσαμε δεν είναι μόνο η αποκατάσταση των ζημιών.  Είναι ακριβώς η προσπάθεια να μην επαναληφθούν ανάλογα προβλήματα. Πάντοτε βεβαίως θα υπάρχουν οι ακραίες περιπτώσεις.
Αλλά έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένα προβλήματα όπως είναι για παράδειγμα τα θέματα ηλεκτροδότησης της κοινότητας. Έχει ήδη ενημερωθεί άμεσα η Αρχή Ηλεκτρισμού και θα επιληφθεί του θέματος.
Έχουμε συμφωνήσει στη διενέργεια υδρολογικής μελέτης για την ευρύτερη περιοχή της κοινότητας με τη συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε ακριβώς να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό που έχει συμβεί. Και βεβαίως θα αντιμετωπίσουμε δραστικά και αποτελεσματικά ένα -δυο μεμονωμένα περιστατικά στην κοινότητα που φαίνεται ότι ενοχοποιούνται για το πρόβλημα της δημιουργίας πλημμυρών σε τοπικά σημεία, εξαιτίας παράνομων παρεμβάσεων που έχουν γίνει από ιδιώτες και σε αυτό το σημείο θα είμαστε αποφασιστικοί.
Άμεσα θα επέμβουμε σε αυτή την αποκατάσταση ούτως ώστε να λύσουμε το πρόβλημα.
Το ζητούμενο και για τα Λύμπια, και για πολλές άλλες κοινότητες είναι αυτό. Αφενός μεν να στηρίζουμε στον βαθμό που μπορούμε τους ανθρώπους για τις ζημιές που έχουν υποστεί, αλλά από την άλλη  να βρίσκουμε και λύσεις για να μην έχουμε επανάληψη αυτών των φαινομένων."

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Μιχάλης Γεωργίου, εξέφρασε ευχαριστίες στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την ανταπόκρισή τους, λέγοντας ότι με τον Υπουργό είδαν όλα τα προβλήματα και λύσεις για επούλωση πληγών, αλλά έγινε και προγραμματισμός επίλυσης, ώστε οι λύσεις που θα δοθούν να είναι διαχρονικές.

Δηλώσεις Κοινοτάρχης Λυμπιών Μιχάλης Γεωργίου

"Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις υπηρεσίες τους κράτους και βεβαίως τον κ. Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση. Όπως έχει πει και ο κ. Υπουργός έχουμε δει όλα τα προβλήματα αντιμετώπισης και επούλωσης όλων των πληγών που μας άφησε η καταιγίδα, καθώς και προγραμματισμό επίλυσης για να είναι διαχρονικές οι λύσεις που θα δώσουμε.
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την επίσκεψη του Υπουργού. Ελπίζουμε να διορθωθούν όλα  που έχουν προκληθεί και συνεχίζουμε."

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Νοεμβρίου 2021 - 11:21

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

09 Οκτωβρίου
Ο Ντέμης Χασάμπης μίλησε για τη βράβευση του και την πρωτοποριακή του έρευνα
17:03
Νέες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ διενήργησε η Χεζμπολάχ
16:49
Τμήμα Μετεωρολογίας-3o Δελτίο Καιρού 9/10/24
16:28
Το μεγαλύτερο τζαμί των Βαλκανίων θα εγκαινιάσει την Πέμπτη ο Ερντογάν στα Τίρανα
16:14
Μαίνονται οι μάχες Ρωσίας- Ουκρανίας- Η Μόσχα ανακοίνωσε την ανακατάληψη τριών χωριών στο Κουρσκ
15:47
Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει το κοινό για τον ιό του Δυτικού Νείλου
15:45
Ισραήλ: Έξι τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι στη Χαντέρα
15:28
Οι πρώτες 100 χιλιάδες ηλεκτρονικές ταυτότητες θα διατεθούν τους επόμενους δύο μήνες
15:15
Νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για την κάθοδο μεγάλων Πανεπιστημίων της Ελλάδας στην Κύπρο
14:52
Aποδοκιμάστηκε σε ρυθμούς Βella Ciao ο Ούγγρος Πρωθυπουργός-Αντιπαράθεση με Πρόεδρο της Κομισιόν
14:25
Έντονη δυσαρέσκεια ΠΑΣΥΔΥ για την "επιχειρούμενη στοχοποίηση" των κρατικών υπαλλήλων για τις αυξήσεις στο δημόσιο
14:11
Στον ελληνοκύπριο Ντέμη Χασάμπη μαζί με τους Ντέιβιντ Μπέικερ και Τζον Τζάμπερ το Νόμπελ Χημείας 2024
13:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.