Θετική προοπτική για ανάκαμψη στην ΕΕ βλέπει ο Τζεντιλόνι, επισημαίνοντας όμως κινδύνους λόγω πληθωρισμού-πανδημίας

Θετικά βλέπει τις προοπτικές των οικονομιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι και τονίζει ότι οι κίνδυνοι που προκαλεί ο αυξημένος πληθωρισμός και οι επιπτώσεις της πανδημίας παραμένουν, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη συνεδρία του Eurogroup τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τζεντιλόνι ανέφερε πως οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για την μακροοικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, και πρόσθεσε πως το βασικό σενάριο για το μέλλον παραμένει θετικό.

Ωστόσο, υπενθύμισε, η Ευρώπη δεν έχει βγει ακόμα από την πανδημία ενώ παραμένει άγνωστο πόσο ακόμα ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα λόγω της ανόδου στις τιμές της ενέργειας.

«Η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει ενθαρρυντικά, αλλά την ίδια στιγμή γνωρίζουμε τους κινδύνους και δεν πρέπει να τους παραβλέψουμε» τόνισε ο κ. Τζεντιλόνι.

Ο Επίτροπος Οικονομίας ανέφερε ακόμα πως η Κομισιόν θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο την επικοινωνία για την αναθεώρηση της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δύο προκλήσεις σε σχέση με αυτή τη συζήτηση αφορούν την ανάγκη να υπάρξουν μεγάλες δημόσιες επενδύσεις προς την κατεύθυνση της πράσινης μετάβασης, ταυτόχρονα με την ανάγκη διαχείρισης του δημόσιου χρέους που δημιουργήθηκε μετά την πανδημία κατά τρόπο φιλικό προς τις προσπάθειες για ανάπτυξη.

Σε δικές του δηλώσεις κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο, ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου έκανε λόγο για ανάκαμψη η οποία συνεχίζεται, ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να αναγνωρίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις λόγω των εμποδίων που δημιουργούνται στις αλυσίδες τροφοδοσίας εξ αιτίας της πανδημίας καθώς και τις προκλήσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας.

Όπως είπε, οι Υπουργοί θα συζητήσουν επίσης τις προτάσεις για αναθεώρηση της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ (συμπεριλαμβανομένης και της ευρωζώνης) και θα επικεντρωθούν σε μια πρώτη συζήτηση για το ποιος θα είναι ο ρόλος του Eurogroup σε αυτή τη διαδικασία.

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Νοεμβρίου 2021 - 18:22

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
21:52
Iρανός Πρόεδρος: Δεν θα πρέπει να επιτραπεί στο Ισραήλ να επιτίθεται σε χώρες του "Άξονα της Αντίστασης"
21:16
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπαυσε τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας- Nέος Αρχηγός ο Θεμιστός Αρναούτης
20:51
Ισραήλ: Οι δυνατότητες ελέγχου και διοίκησης της Χεζμπολλάχ έχουν σχεδόν αποδεκατιστεί
20:41
Στην Τεχεράνη μεταβαίνει αύριο ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας- Θα συναντηθεί με τον Πεζεσκιάν
19:50
Το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων, μεγάλος νικητής στις εκλογές στην Αυστρία
19:12
Χρίστος Ανδρέου: Η σύλληψη του ισοβίτη έγινε κατορθωτή μετά από αξιολόγηση σωρείας πληροφοριών
18:59
Η αεροπορία του Ισραήλ έπληξε στόχους στην Υεμένη
18:22
Αυστρία: Εκλογές με το ακροδεξιό κόμμα να αναμένεται να πάρει την πρωτία
17:23
Σε ακατοίκητο διώροφο σπίτι στη Λεμεσό συνελήφθη ο ισοβίτης κατάδικος Δώρος Θεοφάνους-video
17:13
Λευκός Οίκος: Ο ολοκληρωτικός πόλεμος έναντίον του Ιράν ή της Χεζμπολλάχ δεν θα φέρει στα σπίτια τους τους κατοίκους του βορρά
16:45
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 29/9/24
16:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.