Ερντογάν: Θα αυξήσουμε τα γεωτρύπανα, θα βρούμε ό,τι υπάρχει στη Μεσόγειο και θα το εξορύξουμε

Είτε το θέλετε είτε όχι, θα αυξήσουμε τα γεωτρύπανά μας και τις έρευνες και ό,τι υπάρχει στην Μαύρη Θάλασσα και στην Μεσόγειο θα το βρούμε και θα το εξορύξουμε, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του στα εγκαίνια του κτιρίου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι σε ενέργεια η Τουρκία εξαρτάται πλήρως από το εξωτερικό, ενώ είπε ότι ειδικά στις γεωτρήσεις βαθέων υδάτων αυτές οι μελέτες, για τις οποίες διατέθηκαν σημαντικοί πόροι και δαπανήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, δεν απέφεραν θετικά αποτελέσματα μέχρι πρόσφατα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αποφάσισαν να συνεχίσουν αυτές τις δραστηριότητες με εθνικά μέσα, σημειώνοντας ότι ο τότε υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ και ο διάδοχός του Φατίχ Ντονμέζ εφάρμοσαν σχολαστικά αυτήν την απόφαση. Όπως είπε 3 πλοία γεωτρήσεων και 2 σεισμικά ερευνητικά πλοία περιλαμβάνονται στον στόλο της Τουρκίας.

“Με τον στόλο που διαθέτουμε, έχουμε ανοίξει 14 γεωτρήσεις βαθέων υδάτων από το 2018. Αυξήσαμε τις δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμικές μας έρευνες  στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα κατά 6-7 φορές. Παρά τις εκστρατείες συκοφαντίας και τα σαμποτάζ πετύχαμε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην ιστορία μας στη Μαύρη Θάλασσα. Με αυτήν την ανακάλυψη των 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων συνολικά, η Τουρκία έχει πλέον ανέβει σε άλλη κατηγορία. Ένας από τους λόγους για τις άσχημες επιθέσεις που στοχεύουν τη χώρα μας και την κυβέρνησή μας είναι η αποφασιστικότητά μας να προσφέρουμε τους δικούς μας πόρους προς όφελος του έθνους μας. Τι λέει η αλεπού για όσα δεν φτάνει; Αυτό κάνει η αντιπολίτευση.  Είτε το θέλετε είτε όχι, θα αυξήσουμε τα γεωτρύπανά μας και τις έρευνες και ό,τι υπάρχει στην Μαύρη Θάλασσα και στην Μεσόγειο θα το βρούμε και θα το εξορύξουμε”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Για τον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι σκοπεύουν να θέσουν σε λειτουργία την πρώτη μονάδα το 2023.  “Έτσι, θα συμπεριλάβουμε την Τουρκία μεταξύ του περιορισμένου αριθμού χωρών στον κόσμο που μπορούν να επεξεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν την πυρηνική ενέργεια. Μετά το Άκκουγιου, θα ξεκινήσουμε γρήγορα τις προετοιμασίες για τον 2ο, ακόμη και τον 3ο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής μας. Αν και αυτοί που καίνε τους δρόμους στο το όνομα του περιβαλλοντισμος, είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε την πυρηνική ενέργεια στη χώρα μας, παρόλο που την επικρίνουν σαν το πρώτο μας βήμα. Ενώ 443 πυρηνικοί σταθμοί σε 32 χώρες του κόσμου εξακολουθούν να λειτουργούν, είναι καθαρή γκάφα, αν όχι προδοσία, να λέει κανείς ότι ‘η Τουρκία δεν πρέπει να έχει πυρηνική ενέργεια’

Δεν είναι δυνατόν για όποιον έχει λίγη ευαισθησία για την οικονομική ανεξαρτησία της Τουρκίας και την ευημερία του τουρκικού έθνους να αντιταχθεί στην πυρηνική ενέργεια. Αυτό που πρέπει να αμφισβητηθεί εδώ είναι γιατί η Τουρκία δεν έκανε αυτό το βήμα πριν από 20-30 χρόνια”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Νοεμβρίου 2021 - 16:40

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
21:52
Iρανός Πρόεδρος: Δεν θα πρέπει να επιτραπεί στο Ισραήλ να επιτίθεται σε χώρες του "Άξονα της Αντίστασης"
21:16
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπαυσε τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας- Nέος Αρχηγός ο Θεμιστός Αρναούτης
20:51
Ισραήλ: Οι δυνατότητες ελέγχου και διοίκησης της Χεζμπολλάχ έχουν σχεδόν αποδεκατιστεί
20:41
Στην Τεχεράνη μεταβαίνει αύριο ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας- Θα συναντηθεί με τον Πεζεσκιάν
19:50
Το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων, μεγάλος νικητής στις εκλογές στην Αυστρία
19:12
Χρίστος Ανδρέου: Η σύλληψη του ισοβίτη έγινε κατορθωτή μετά από αξιολόγηση σωρείας πληροφοριών
18:59
Η αεροπορία του Ισραήλ έπληξε στόχους στην Υεμένη
18:22
Αυστρία: Εκλογές με το ακροδεξιό κόμμα να αναμένεται να πάρει την πρωτία
17:23
Σε ακατοίκητο διώροφο σπίτι στη Λεμεσό συνελήφθη ο ισοβίτης κατάδικος Δώρος Θεοφάνους-video
17:13
Λευκός Οίκος: Ο ολοκληρωτικός πόλεμος έναντίον του Ιράν ή της Χεζμπολλάχ δεν θα φέρει στα σπίτια τους τους κατοίκους του βορρά
16:45
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 29/9/24
16:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.