Να αισθάνονται ασφάλεια όσοι ψωνίζουν από εγκεκριμένα σημεία, λέει ο Καδής, επάρκεια προϊόντων στην αγορά

Ασφάλεια θα πρέπει να αισθάνονται οι καταναλωτές που ψωνίζουν από εγκεκριμένα σημεία δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, ο οποίος επισκέφθηκε την Πέμπτη, μαζί με συνεργάτες του, υπεραγορές της Λευκωσίας, στο πλαίσιο των επιθεωρήσεων που πραγματοποιούνται ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Ο κ. Καδής εξέφρασε ικανοποίηση για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά σε σχέση με την επάρκεια και την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων και των κρεάτων και διαβεβαίωσε τους καταναλωτές ότι, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα και την ασφάλεια των κρεάτων και των άλλων προϊόντων.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, η περιοδεία του στις υπεραγορές ήταν συμβολική, ωστόσο οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι συνεχείς και συστηματικοί και θα συνεχιστούν μέχρι και τα Θεοφάνεια. Στόχος του Υπουργείου Γεωργίας, τόνισε ο Υπουργός, είναι να διασφαλίζεται τόσο η επάρκεια τροφίμων, αγροτικών προϊόντων και κρεάτων, όσο και η ποιότητα τους.

«Επισκεπτόμαστε σήμερα με τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος υπεραγορές για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι πως όλα κυλούν ομαλά αναφορικά με την ποιότητα των προϊόντων, τα οποία φθάνουν στο τραπέζι του Κύπριου καταναλωτή. Ιδιαίτερα οι δικές μας αρμοδιότητες αφορούν τις φρουταρίες και τους χώρους πώλησης ψαριών και κρεάτων», ανέφερε ο Κώστας Καδής.

«Γενικότερα, αυτό που παρατηρούμε είναι πως τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Ο Κύπριος καταναλωτής πρέπει να αισθάνεται ασφαλής όταν ψωνίζει από εγκεκριμένα σημεία. Και ακριβώς αυτό είναι που θέλουμε να τονίσουμε σήμερα, αλλά και να προτρέψουμε τους κύπριους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους από εγκεκριμένα / ελεγμένα σημεία, στα οποία πραγματοποιούνται οι νενομισμένοι έλεγχοι», συνέχισε ο Υπουργός.

«Επιπλέον, θέλω να σημειώσω ότι σύντομα θα έχουμε ακόμα ένα εργαλείο στα χέρια μας για να ελέγξουμε τους μηχανισμούς διάθεσης των προϊόντων. Πρόκειται για τη νομοθεσία που εγκρίθηκε πρόσφατα για την αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στη διατροφική αλυσίδα, η οποία θα είναι προς όφελος και των αγροτών μας και των καταναλωτών, αφού θα αντιμετωπίσουμε στη ρίζα τους τέτοιου είδους παράνομες πρακτικές", σημείωσε.

Κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες

Χωρίς προβλήματα υγειονομικής φύσεως συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα σφαγεία και τα εργαστήρια κοπής κρέατος, διαβεβαίωσε ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλος Πίπης, ο οποίος χαρακτηριστικά είπε πως «όλα βαίνουν ομαλά».

«Μέχρι στιγμής έχουν καταλήξει στα σφαγεία 22 χιλιάδες αμνοερίφια, 15,5 χιλιάδες γαλοπούλες, γύρω στις 8,5 χιλιάδες γουρουνοειδή και 148 χιλιάδες κοτόπουλα. Κυμαινόμαστε στα ίδια περίπου επίπεδα με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Με βάση τα όσα έχουμε πληροφορηθεί από τους συνεργάτες μας, δεν υπήρξε οποιοδήποτε θέμα, ούτε στα σφαγεία αλλά και ούτε στα εργαστήρια διάθεσης γαλακτοκομικών προϊόντων στους καταναλωτές», είπε ο κ. Πίπης.

Η Διευθύντρια του Τμήματος Γεωργίας, Αντρούλλα Γεωργίου ανέφερε πως μετά τους ελέγχους έχει διαπιστωθεί πως οι σημάνσεις στα οπωροκηπευτικά είναι οι σωστές και πως υπάρχει ποικιλία ποιοτικών και ασφαλών αγροτικών προϊόντων.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Δεκεμβρίου 2021 - 15:40

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

08 Οκτωβρίου
Κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ηλικιωμένος
13:58
Επιτάχυνση των επιστροφών παράνομων μεταναστών θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες
12:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 08/10/24
11:21
Χ. Χαριλάου: Εργασιακή ειρήνη και εξέλιξη των εργαζομένων θα επιφέρει η συμφωνία ΟΚΥπΥ - Συντεχνιών στον τομέα της υγείας
09:38
Γ. Αντωνίου: "Με όπλο τη στήριξη των κομμάτων ο Πρόεδρος θα πράξει ότι είναι δυνατόν ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις απευθείας διαπραγματεύσεων"
09:31
Χ. Ανδρέου: "Ο νέος αρχηγός Αστυνομίας διόρισε νέο ερευνώντα λειτουργό για την απόδραση Θεοφάνους"
08:21
ΗΠΑ: Στην κατηγορία 5 ο κυκλώνας Μίλτον -Απειλεί Μεξικό και Φλόριντα
07:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024
07:00
Β. Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα επισπεύσει τις διαδικασίες για να καταστήσει τη χώρα του πυρηνική υπερδύναμη
06:16
ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον στοχεύει τη Χαμάς, επιβάλλει κυρώσεις σε ψεύτικη φιλανθρωπική οργάνωση
06:10
Υεμένη: Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για δύο πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ
06:06
Ισραήλ: Ρουκέτες της Χεζμπολά κατά στρατιωτικής βάσης κοντά στο Τελ Αβίβ
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.