Η ΕΕ διπλασιάζει τη συνεισφορά της στο πρόγραμμα COVAX ανακοίνωσε η ΕΕ στους G7

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση των G7 το διπλασιασμό της συνεισφοράς της ΕΕ στο πρόγραμμα COVAX σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ, αλλά και πρόσθετη υποστήριξη για τις προσπάθειες εμβολιασμού στην Αφρική.

.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ για το ταμείο COVAX, διπλασιάζοντας τη συνεισφορά της για εξασφάλιση δίκαιης πρόσβασης σε ασφαλή εμβόλια κατά της COVID-19 για όλους.

Η δέσμευση οδηγεί πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της COVAX για την παροχή 1,3 δισεκατομμυρίων δόσεων για 92 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος έως το τέλος του 2021.

Η ΕΕ είναι ένας από τους κύριους συνεισφέροντες στο COVAX με πάνω από 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων άλλων 900 εκατομμυρίων για τα οποία δεσμεύτηκε σήμερα η Γερμανία.

Η συνεισφορά αποτελείται από μια νέα επιχορήγηση 300 εκατ. ευρώ από την ΕΕ και 200 ​​εκατ. ευρώ σε εγγυήσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Αειφόρο Ανάπτυξη συν (EFSD +) που θα υποστηρίξει ένα δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Επιπλέον, 100 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια για τη στήριξη της εκκίνησης εκστρατειών εμβολιασμού στην Αφρική, υπό τα Αφρικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Africa CDC).

Με την επιφύλαξη της συμφωνίας της αρμόδιας για τον προϋπολογισμό αρχής, αυτή η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει τις εκστρατείες εμβολιασμού σε χώρες με κρίσιμες ανθρωπιστικές ανάγκες και εύθραυστα συστήματα υγείας.

Η χρηματοδότηση θα συμβάλει, μεταξύ άλλων, στη διασφάλιση των ψυκτικών αλυσίδων, των προγραμμάτων εγγραφής, της εκπαίδευσης του ιατρικού και του προσωπικού υποστήριξης καθώς και της εφοδιαστικής

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουαρίου 2021 - 17:06

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024
06:46
Νύχτα κόλαση στη Βηρυτό – στόχος των Ισραηλινών ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ
06:14
Ανησυχία ηγετών της G-7 για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
06:06
Όχι Μπάιντεν σε δημόσια συζήτηση ενδεχόμενου ισραηλινού κτυπήματος σε ιρανικές, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
05:56
Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε κατάχρηση προσπαθειών μας για συνεργασία σε Μεσόγειο και Αιγαίο
05:43
03 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024
22:00
Ισραήλ: Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν τις καταστροφές στην αεροπορική βάση Νεβατίμ
21:03
Υπογράφεται πρόγραμμα αμυντικής συνεργασίας Κύπρου-Βρετανίας τον Νοέμβριο στο Λονδίνο
20:45
Βιβλίο για την αείμνηστη Ζέτα Αιμιλιανίδου, παρουσίασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
20:41
Η Δύση θα στηρίζει την Ουκρανία "μέχρι τη νίκη", δηλώνει ο γγ του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε
20:35
Η κουμανδαρία υποψήφια για ένταξη στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO
20:30
Ο Τζο Μπάιντεν συζητά πιθανές ισραηλινές επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν
20:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.