Συνεχίζεται ο έλεγχος εργαζομένων και γενικού πληθυσμού με rapid test

Συνεχίζεται ο έλεγχος εργαζομένων και γενικού πληθυσμού με τα τεστ αντιγόνου, ενώ αυξάνονται οι μονάδες δειγματοληψίας σε 56.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου  οφείλουν να υποβληθούν εντός της εβδομάδας οι εργαζόμενοι που, σύμφωνα με το εν ισχύι Διάταγμα, επαναδραστηριοποιούνται στις 8 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Υγείας διενεργεί παγκύπριο πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου, με στόχο να διασφαλιστεί ότι η επαναλειτουργία επιχειρήσεων/τομέων θα γίνει ομαλά και με ασφάλεια.
 
Με βάση τα πιο πάνω και για να καταστεί εφικτός ο έλεγχος όλων των εργαζόμενων που θα επανέλθουν στον εργασιακό τους χώρο, έχει γίνει ομαδοποίηση των εργαζομένων αλφαβητικά με βάση το επίθετό τους, ως ακολούθως:

 

Ημέρα/Ημερομηνία Επίθετο –
Ελληνικό αλφάβητο
Επίθετο –
Λατινικό αλφάβητο
Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου Κ – Λ  J – M 
Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου Μ – Ο  N – R 
Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου Π – Σ S – V
Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου Τ – Ω W – Z



Οι εργαζόμενοι προτρέπονται όπως τηρήσουν την πιο πάνω αλφαβητική ομαδοποίηση, έτσι ώστε το πρόγραμμα να γίνει οργανωμένα και να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία. Όσοι εργαζόμενοι με επίθετο από Α – Ι (ελληνικό αλφάβητο) και A – I (λατινικό αλφάβητο) δεν υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό έλεγχο, καλούνται να το πράξουν τις επόμενες μέρες, αφού προϋπόθεση για να επανέλθουν στην εργασία τους, είναι η προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος rapid test.
 
Το πρόγραμμα ελέγχου των εργαζομένων διενεργείται ταυτόχρονα με το πρόγραμμα ελέγχου του γενικού πληθυσμού. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών, για την περίοδο 4-7 Φεβρουαρίου οι μονάδες δειγματοληψίας αυξάνονται σε 56 και θα λειτουργήσουν παγκύπρια σε διευρυμένο ωράριο.

Στην Λεμεσό θα λειτουργήσουν 15 σημεία δειγματοληψίας, 8.30 π.μ.-6 μ.μ. στην Εκκλησία Αγίου Ιωάννη Ελεήμων, Κτήριο ΤΕΠΑΚ «Αντρέας Θεμιστοκλέους», Αγία Ζώνη (Παλαιό Κτηματολόγιο Λεμεσού, Οδός Αθηνών), Εκκλησία Αγίου Νεκταρίου, Μέσα Γειτονιά, Εκκλησία Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Κάψαλος, Εκκλησία Παναγίας Ευαγγελίστριας, Πολεμίδια, Εκκλησία Παναγίας Χρυσοπολίτισσας, Ύψωνας, Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας, Ζακάκι, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γερμασόγειας, Εκκλησία Αποστόλου Λουκά, Άγιος Αθανάσιος (συνοικισμός), Ιατρικό Κέντρο Ερήμης (απέναντι από πρώην Συνεργατική), Εκκλησία Αγίου Στυλιανού, Λινόπετρα, ενώ 8.30 π.μ.-1.30 μ.μ. στο Κοινοτικό Συμβούλιο Τριμίκλινης, 1.30 μ.μ.-5.30 μ.μ. στο Πολυδύναμο Κέντρο Πύργου Λεμεσού, 8.30 π.μ.-12 μ. στο Αμφιθέατρο Μουτταγιάκας και 8 π.μ.-4.30 μ.μ. στο Χώρος στάθμευσης Βιομηχανικής Περιοχής Αγίου Αθανασίου.

 Στη Λάρνακα θα λειτουργήσουν μονάδες δειγματοληψίας σε 12 σημεία. Μεταξύ 0830 και 1800 θα λειτουργήσουν μονάδες στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αγίου Γεωργίου Κοντού», στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, στην εκκλησία Αποστόλου Βαρνάβα, Λάρνακα (περιοχή Κρασιά), στην Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου «Αγίου Σάββα», στα Λειβάδια, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δρομολαξιάς και στο Οίκημα του Σωματείου «Ομόνοιας Αραδίππου», στην Αραδίππου. Μεταξύ 0830 και 1300 στο Οίκημα Παλαιού Παντοπωλείου Ξυλοτύμπου, στο Κοινοτικο Συμβούλιο Σκαρίνου και στο Παλαιό Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης (Οδός Αρμονίας 1). Παράλληλα, μεταξύ 1330 και 1800 θα λειτουργήσουν μονάδες στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας, στο Κοινοτικό Ιατρείο Κόρνου και στην Κλειστή Αίθουσα Αθλοπαιδιών στην Αθηένου. 


Σε 15 σημεία θα λειτουργήσουν μονάδες δειγματοληψίας στη Λευκωσία. Μεταξύ 0830 και 1800 θα λειτουργήσουν μονάδες στο Χώρος Κρατικής Έκθεσης, στην Έγκωμη (μπροστά από την Ανατολική Είσοδο), στην εκκλησία Αγίου Παύλου, στον Άγιο Δομέτιο, στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου, στην Ακρόπολη, στην εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, στην Αγλαντζιά (Λεωφόρος Κυρηνείας), στην εκκλησία της Παναγίας Ευαγγελίστριας, στη Παλουριώτισσα, στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου, στα Λατσιά, στην εκκλησία Αγίας Παρασκευής, στη Λακατάμια, στην εκκλησία Του Θεού Σοφίας, Στρόβολο, στην εκκλησία Αγίου Βασιλείου, στο Στρόβολο, στο Δημαρχείο Γερίου, στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου, στη Δευτερά, στην εκκλησία Αποστόλου Βαρνάβα, στην Κοκκινοτριμιθιά, στο Κέντρο Υγείας Ιδαλίου, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αρεδιού, στο Σωματείο «Τριπτόλεμος», στην Ευρύχου.

Στην Πάφο θα λειτουργήσουν μονάδες δειγματοληψίας σε 6 σημεία. Εκκλησία Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, Πάφος 8.30 π.μ.-6 μ.μ. Πρώην Οικία Επάρχου, Πάφος (Οδός Γρίβα Διγενή) 8.30 π.μ.-6 μ.μ., Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, Πόλη Χρυσοχούς 8.30 π.μ.-1 μ.μ .Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Κοινοτικού Συμβουλίου Έμπας 2 μ.μ.-6 μ.μ., Κοινοτικό Ιατρείο Τίμης 8.30 π.μ.-1 μ.μ., και Εκκλησία Αγίας Παρασκευής, Γεροσκήπου 1.30 μ.μ.-6 μ.μ.

Σε 7 σημεία θα λειτουργήσουν μονάδες δειγματοληψίας στην Αμμόχωστο. Πνευματικό Κέντρο Μητροπολιτικού Ναού Παραλιμνίου 8.30 π.μ.-6 μ.μ, Σωματείο «Ονήσιλος», Σωτήρα 8.30 π.μ.-1 μ.μ., Εκκλησία Αγίας Νάπας, Αγία Νάπα 1.30 μ.μ.-6 μ.μ., Λέσχη Ηλικιωμένων Αυγόρου 8.30 π.μ.-1 μ.μ, .Εθνικόφρονα Σωματεία Λιοπετρίου 1.30 μ.μ.-6 μ.μ., Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρους 8.30 π.μ.-1 μ.μ., Κέντρο Ενηλίκων Δερύνειας 1.30 μ.μ.-6 μ.μ.

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:31

Τελευταιες Ειδησεις

14 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
22:00
[ΒΙΝΤΕΟ] Δηλώσεις Τατάρ ενόψει τριμερούς
20:54
Νετανιάχου: Τα αντίποινα θα επεκταθούν σε κάθε γωνιά του Λιβάνου
20:44
[ΒΙΝΤΕΟ] Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Κύπρος και Ηνωμένο Βασίλειο "στην ίδια σελίδα"
20:32
[ΒΙΝΤΕΟ] Πρόεδρος από Λονδίνο: Στη Νέα Υόρκη με σαφή στόχο
19:59
Το ΑΚΕΛ έτοιμο να στηρίξει κάθε θετικό βήμα προοπτικής επίλυσης του Κυπριακού
19:55
Κάλεσμα ΗΠΑ στους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν το Λίβανο
19:53
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε Στάρμερ: Σημαντική και επίκαιρη η συνάντηση μας
19:23
Αλλάζει χώρο το Πρόγραμμα Εναλλακτικής Φοίτησης και Επανένταξης
18:52
Κατάσχεση 35 κιλών κάvvαβης στο αεροδρόμιο Λάρνακας
17:48
Ισραηλινό χτύπημα σε πολυκατοικία στον βόρειο Λίβανο με τουλάχιστον 18 νεκρούς
17:17
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 14/10/24
16:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.