Αυξάνονται οι ποινές για υποθέσεις παρενόχλησης και σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας

Αυξάνονται οι ποινές για υποθέσεις παρενόχλησης και σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας. Πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ συζήτησε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Μαριέλλα Αριστείδου δήλωσε ότι η τροποποίηση της νομοθεσίας, αναμένεται να συμβάλει προληπτικά και κατασταλτικά στην αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών.

Ειδικότερα:

  • Αυξάνονται οι ποινές από έξι μήνες σε 3 χρόνια φυλάκιση ή πρόστιμο μέχρι 20 χιλιάδες ευρώ.

Η Μαρία Σταυρινού Κούκου, εκ μέρους του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι έχουν ευθύνη και οι εργοδότες για την τήρηση του κώδικα για αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης. Αναφέρθηκε σε απόφαση δικαστηρίου στην Πάφου, όπου ο εργοδότης, το δημόσιο στην συγκεκριμένη υπόθεση, πλήρωση 22 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο, γιατί δεν ενημέρωσε τους υπαλλήλους για τον κώδικα.

Η αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου δήλωσε ότι οι εργοδότες θα πρέπει να συστήσουν επιτροπές οι οποίες θα εποπτεύουν την εφαρμογή του κώδικα πρόληψης και προστασίας από την σεξουαλική παρενόχληση.

Από το 2018 έγιναν 45 καταγγελίες στην Επίτροπο Διοικήσεων και 4 παράπονα στο Τμήμα Εργασία. Ωστόσο δεν οδηγήθηκε καμία υπόθεση στην δικαιοσύνη.

Συντάκτης: Παναγιώτης Καπαρής

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μαρτίου 2021 - 15:00

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

14 Οκτωβρίου
Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε κέντρο διοίκησης της Χαμάς στη Γάζα
05:34
Το απόγευμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Στάρμερ στο Λονδίνο
05:30
Ελλάδα - Ιρλανδία: 2-0
05:27
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 14/10/24
05:19
13 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
22:00
Ισραήλ: 40 τραυματίες από επίθεση της Χεζμπολάχ σε στρατόπεδο
21:41
Πορεία για την οικογένεια και το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης
21:06
Δεύτερη θητεία στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τον Νίκο Ανδρουλάκη -Πρόεδρος με 60%
20:51
Ησαϊας: Έχουν διαγραφεί από τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί της
20:28
Εισβολή του Ισραήλ σε βάση των Ηνωμένων Εθνών, στον Λίβανο
20:10
Πιθανόν χωρίς νερό επτά κοινότητες του Δήμου Κουρίου, λόγω βλάβης σε αγωγό
18:00
Σιεφταλιά 75 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες και με 120 κιλά κεϊμά!
17:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.