Θλιβερή η σημερινή εικόνα της "Λαϊκής Γειτονιάς"

Το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας, η λαϊκή γειτονιά παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, 38 χρόνια μετά την ίδρυση της. Η Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής και η διαχειριστική επιτροπή ενοίκων, ζητούν μέτρα για αναζωογόνηση της Λαϊκής Γειτονιάς.

Τα υποστατικά ανήκουν στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον Δήμο Λευκωσίας και ενοικιάζονται σε ιδιώτες από 500 έως 800 ευρώ το μήνα. Από τα 28 υποστατικά, σήμερα λειτουργoύν μόνο τα 3.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα αναζωογόνησης της περιοχής τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν το Φθινόπωρο.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης Εκτελεστικός Σύμβουλος της Διαχειριστικής Επιτροπής Ενοίκων, δήλωσε ότι πρέπει το κράτος να δώσει κίνητρα, όπως η μείωση ενοικίων και δημοτικών φορολογιών.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Μιχάλης Σοφοκλέους τόνισε ότι η κατάσταση αποτελεί πρόβλημα, αλλά και ευκαιρία για την εμπορική αναζωογόνηση της περιοχής.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα δήλωσε ότι είναι καταθλιπτική η εικόνα και ευθύνη φέρουν όχι μόνο ο Δήμος, αλλά και το υφυπουργείο Τουρισμού.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου τόνισε ότι πρέπει να στηριχθούν οι ένοικοι, ώστε να σταματήσει και η μετάβαση τουριστών στα κατεχόμενα.

Ο βουλευτής της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων Μαρίνος Μουσιούττας, δήλωσε ότι θα μπορούσε η περιοχή να μετατραπεί σε κέντρο για καλλιτέχνες και χώρος για παραδοσιακές κατασκευές.

Συντάκτης: Παναγιώτης Καπαρής

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαρτίου 2021 - 18:03

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

14 Οκτωβρίου
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Πεζεσκιάν
05:40
Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε κέντρο διοίκησης της Χαμάς στη Γάζα
05:34
Το απόγευμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Στάρμερ στο Λονδίνο
05:30
Ελλάδα - Ιρλανδία: 2-0
05:27
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 14/10/24
05:19
13 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
22:00
Ισραήλ: 40 τραυματίες από επίθεση της Χεζμπολάχ σε στρατόπεδο
21:41
Πορεία για την οικογένεια και το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης
21:06
Δεύτερη θητεία στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τον Νίκο Ανδρουλάκη -Πρόεδρος με 60%
20:51
Ησαϊας: Έχουν διαγραφεί από τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί της
20:28
Εισβολή του Ισραήλ σε βάση των Ηνωμένων Εθνών, στον Λίβανο
20:10
Πιθανόν χωρίς νερό επτά κοινότητες του Δήμου Κουρίου, λόγω βλάβης σε αγωγό
18:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.