Το κράτος χρειάζεται να δώσει περισσότερη σημασία στην Πύλα δηλωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ

Το κράτος χρειάζεται να δώσει περισσότερη σημασία στην Πύλα, να βοηθήσει τον Κοινοτάρχη και τους κατοίκους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες, ώστε να διαμορφωθεί ως μια Κοινότητα πρότυπο αρμονικής συμβίωσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ανέφερε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας, ο Αντρος Κυπριανού είπε πως «για την Πύλα έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί είναι μια Κοινότητα όπου ζουν μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και χρειάζεται το κράτος να τους δώσει αμέριστη στήριξη, έτσι ώστε η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης να βοηθά και στην ομαλή συμβίωση Ε/κ και Τ/κ».

Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ πραγματοποιεί «συστηματικές επισκέψεις για να συζητήσουμε τα προβλήματα με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου και το Κοινοτικό Συμβούλιο».

Δυστυχώς, συνέχισε «τα κύρια προβλήματα της Κοινότητας εξακολουθούν να παραμένουν παρ’ όλο που είχαμε πιέσει, είχαν γίνει κάποιες ενέργειες στο παρελθόν και είχαν επιλυθεί κάποια ζητήματα, ωστόσο φαίνεται ότι επανέρχονται. Ένα βασικό πρόβλημα, που είναι ο δρόμος στο παραλιακό μέτωπο της Πύλας, παραμένει εδώ και δεκαετίες ολόκληρες δίχως λύση».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το κράτος χρειάζεται να δώσει πολύ περισσότερη σημασία στην Πύλα, να βοηθήσει και τον Πρόεδρο και τους κατοίκους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες για να διαμορφωθεί ως μια Κοινότητα πρότυπο αρμονικής συμβίωσης Ε/κ και Τ/κ».

Σε ερώτηση ποια άλλα προβλήματα έχει εντοπίσει που αφορούν την Πύλα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δεν θέλησε να αναφερθεί σε αυτά δημόσια και αρκέστηκε να πει ότι «είναι ζητήματα που θα συζητήσουμε με τους αρμόδιους Υπουργούς. Χειριστήκαμε κάποια από αυτά και στο παρελθόν σε συνεννόηση με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης».

Εξάλλου, ο κ. Κυπριανού κλήθηκε να σχολιάσει δήλωση του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου, σύμφωνα με την οποία ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είχε διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της αποστολής στρατιωτικού αγήματος από την Κύπρο στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στην παρέλαση με την ευκαιρία των εορτασμών της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «δεν είμαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αποφασίζω εγώ για τέτοια ζητήματα» και κάλεσε τον Μαρίνο Σιζόπουλο να απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Εχω άποψη, είπα την άποψη μου στη συνεδρίαση και για να είμαι ειλικρινής είχα την εντύπωση ότι ο καθένας στις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου μπορεί να δημοσιοποιεί εκείνα τα οποία λέει ο ίδιος».

Κληθείς να αναφέρει τι είχε δηλώσει επί του θέματος, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «διαφώνησα με την αποστολή αγήματος στις παρελάσεις που θα γίνονταν στην Ελλάδα. Είμαστε δύο ξεχωριστά κράτη και ιδιαίτερα παραμονές της μετάβασης στη Γενεύη (για την πενταμερή) θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχαμε διαφυλάξει αυτό το πράγμα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας Σίμος Μυτίδης ευχαρίστησε τον Αντρο Κυπριανού για το προσωπικό ενδιαφέρον αλλά και ΑΚΕΛ «για τη συμπαράσταση και τη στήριξη που δίνουν στην Πύλα, η οποία είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, μια πολύ ευαίσθητη Κοινότητα με ιδιαίτερα προβλήματα». Ανταλλάζουμε απόψεις και βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα που πολλές φορές είναι πολύ σοβαρά και ζωτικής σημασίας κατέληξε.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαρτίου 2021 - 12:20

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
22:00
Ισραήλ: 40 τραυματίες από επίθεση της Χεζμπολάχ σε στρατόπεδο
21:41
Πορεία για την οικογένεια και το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης
21:06
Δεύτερη θητεία στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τον Νίκο Ανδρουλάκη -Πρόεδρος με 60%
20:51
Ησαϊας: Έχουν διαγραφεί από τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί της
20:28
Εισβολή του Ισραήλ σε βάση των Ηνωμένων Εθνών, στον Λίβανο
20:10
Πιθανόν χωρίς νερό επτά κοινότητες του Δήμου Κουρίου, λόγω βλάβης σε αγωγό
18:00
Σιεφταλιά 75 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες και με 120 κιλά κεϊμά!
17:55
Το «Κρόνος»... γεννά φυσικό αέριο εντός του 2027, λέει ο Υπουργός Ενέργειας
17:46
Κολόμβος ο Εβραίος -Επιστήμονες «ανακάλυψαν» την καταγωγή του
17:36
Την «εθνική πολιτική του ψευδοκράτους» θα θέσει στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ
17:32
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 13/10/24
17:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.