Συζήτησαν για την προώθηση των σιδηροδρομικών μεταφορών οι υπουργοί Μεταφορών της ΕΕ

Η προώθηση των σιδηροδρομικών μεταφορών αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη σημερινή άτυπη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος.  

Σε παρέμβασή του ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι η Κύπρος, παρόλο που δεν διαθέτει σιδηροδρομική υποδομή ακόμη, υποστηρίζει πρωτοβουλίες οι οποίες ενισχύουν το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι σιδηρόδρομοι για την μεταφορά αγαθών και ανθρώπων. 

Ο κ. Υπουργός επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν εναλλακτικά μέσα κινητικότητας για τη διασφάλιση της ανθεκτικότητας της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Επιπρόσθετα τόνισε ότι οι σιδηρόδρομοι συμβάλλουν στην εκπλήρωση της εξελισσόμενης πολιτικής για την κλιματική αλλαγή των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη μείωση της εξάρτησης από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.  Παράλληλα, η διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων μέσω σιδηροδρόμων συμβάλουν με αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο στην επίτευξη του στόχου της Ευρωπαϊκή Ένωσης για να καταστεί το 2050 περιβαλλοντικά ουδέτερη.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων δήλωσε στους ομολόγους του ότι παρά την μη ύπαρξη οποιασδήποτε σιδηροδρομικής υποδομής, η Κύπρος έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένες μελέτες και προτίθεται όπως στο μέλλον να εισαγάγει τραμ σε πυκνές αστικές περιοχές και να συνδέσει σιδηροδρομικά τις κύριες πόλεις με τα λιμάνια και τα αεροδρόμια  του νησιού.  «Το κόστος υλοποίησης του πιο πάνω εγχειρήματος εκτιμάται στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ,  και η χρηματοδότηση από το κράτος έχει υπολογιστεί στο 50%» είπε ο κ. Καρούσος.  Ως εκ τούτου, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι θεωρεί «τόσο την πρωτοβουλία Shift2Rail όσο και πιθανές παρόμοιες πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν μελλοντικά, ως ευκαιρία χρηματοδότησης των πιο πάνω σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2021 - 15:35

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Οκτωβρίου
Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων
14:01
[Βίντεο] Προσγειώθηκε το C-130 από την Βηρυτό μεταφέροντας Κύπριους και Ελλαδίτες
13:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024
13:00
[ΒΙΝΤΕΟ] Κόμπος: Το δείπνο στη Νέα Υόρκη αποτελεί το επόμενο σημείο αναφοράς στο Κυπριακό
12:43
Περισσότερες πτήσεις τσάρτερ για Βρετανούς στον Λίβανο - Φεύγουν και με σκάφη προς Κύπρο
12:39
Υεμένη: Οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με drones εναντίον του Ισραήλ
11:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 03/10/24
11:35
Πρόεδρος: Οι δηλώσεις Κουλία δεν συνιστούσαν συνταγματική εκτροπή
11:22
Η ανεξαρτησία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και η ελεύθερη πρόσβαση της στις υπηρεσίες, στόχοι του νέου Γενικού Ελεγκτή
10:59
[ΒΙΝΤΕΟ] Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος το δείπνο με Γκουτέρες και Τατάρ
10:43
Σε σοβαρή κατάσταση νεαρός μετά από τροχαίο στον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
10:15
Σε κρίσιμη κατάσταση 31χρονος που έπεσε από μπαλκόνι
09:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.