Άρχισαν τα αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν τη Λεμεσό από το χειμώνα του 2023

Ικανοποίηση από την έναρξη του πρώτου μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου, που από τον χειμώνα του 2023 θα θωρακίσει τη Λεμεσό, από τις βροχές, εκφράζει ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας, Νίκος Νικολαϊδης, ο οποίος επιθεώρησε το πρωί τις εργασίες που άρχισαν στην περιοχή της Νέας Εκάλης.

Όπως δήλωσε ο κ.Νικολαϊδης, «πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά από έργα προϋπολογισμού 16,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενός συνολικού προϋπολογισμού 35 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν τα αντιπλημμυρικά έργα για τη μείζονα Λεμεσό».

Η ουσία είναι, συνέχισε, ότι μετά πολλά χρόνια προσπαθειών και ταλαιπωρίας, που προκαλούσαν οι πλημμύρες στη Λεμεσό, τα έργα ξεκίνησαν με ορίζοντα να τελειώσουν πριν τον χειμώνα του 2023.

Πέραν του συγκεκριμένου έργου, υπέδειξε ο Δήμαρχος Λεμεσού, θα γίνουν δυο ακόμα έργα, με το ένα να ξεκινά επίσης φέτος και ν’ αφορά το κέντρο της Λεμεσού, ενώ εντός του 2022 θα ξεκινήσει ένα τρίτο έργο επί της Ευαγόρα Λανίτη «και όλα αυτά θα συντρέξουν, ώστε τον χειμώνα του 2023, η Λεμεσός να είναι πλήρως θωρακισμένη από τις βροχές».

Ο Νίκος Νικολαϊδης ευχαρίστησε όλους όσοι ενεπλάκησαν για να έρθει το έργο σε τροχιά υλοποίησης και ζήτησε την κατανόηση των κατοίκων, που επηρεάζονται από τις εργασίες.

Εξάλλου, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛΑ, Γιάννης Τσουλόφτας, δήλωσε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο από όλα τα έργα που εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό για μια ολοκληρωτική αντιπλημμυρική προστασία της μείζονος Λεμεσού.

«Εκτείνεται και στους πέντε Δήμους, που εμπίπτουν στα όρια του ΣΑΛΑ», ανέφερε και σημείωσε ότι από την περιοχή της Νέας Εκάλης, του Δήμο Λεμεσού, θα ξεκινήσουν παράλληλα εργασίες στην περιοχή του Δήμου Κ. Πολεμιδιών και θα ακολουθήσουν εργασίες στους Δήμους Μέσα Γειτονιάς, Αγίου Αθανασίου και Γερμασόγειας.

Μέσα από ένα δίκτυο σωληνωτών οχετών μήκους 18km, τετραγωνικών οχετών μήκους 3km και 423 φρεατίων, εξήγησε, το νερό της βροχής θα αποτρέπεται σταδιακά να φτάνει στο κέντρο της πόλης.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από το ΣΑΛΑ και από την Κυπριακή Κυβέρνηση, ανατέθηκε στην Κοινοπραξία IACOVOU – ZEMCO (SL) JOINT VENTURE.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Λεμεσού επισκέφθηκε τον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας, όπου γίνονται οι εργασίες για τη λειτουργία των έξυπνων φώτων τροχαίας.

Όπως αναφέρθηκε, το έργο αναμένεται να παραδοθεί στις 25 Μαΐου και αποτελεί το πρώτο από μια σειρά επεμβάσεων στην περιοχή, που αναμένεται να συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος με την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απριλίου 2021 - 13:14

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Οκτωβρίου
Ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία -Ντρόουν, πύραυλοι και βόμβες...
16:41
«Κάτω τα χέρια από τον κοινοτάρχη μας», φώναξαν οι κάτοικοι της Άλασσας
15:06
Ο Νετανιάχου καλεί τους ειρηνευτές να εγκαταλείψουν τον Λίβανο
14:55
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
13:16
Ετοιμότητα για επάνοδο στις διαπραγματεύσεις εκφράζει ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης
12:15
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 13/10/24
11:05
Στο Λονδίνο μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
10:55
Κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις στην Βραζιλία με νεκρούς και τραυματίες
09:09
Εκτιμήσεις αμερικανών για τους πιθανούς στόχους της ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν
08:47
Νέα επίθεση εναντίον αλλοδαπού διανομέα φαγητού -8 μέρες κράτηση σε 20χρονο
08:44
Ιράν: Απαγορεύθηκε η μεταφορά βομβητών και φορητών ασυρμάτων σε όλες τις πτήσεις
06:03
Ίσραελ Κατς: "Ανεπιθύμητο πρόσωπο ο Γκουτέρες"
05:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.